81 de localități din 31 de unități administrativ teritoriale din județul Suceava au fost afectate de vremea capricioasă și de ploile abuntente din perioada 17 – 27 iunie a.c. Potrivit prefectului județului Suceava, Mirela Elena Adomnicăi, pagubele se ridică la 21,8 milioane de lei.

Prefectul Adomnicăi a precizat că, potrivit unui raport aprobat în ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, ploile au afectat nouă poduri, 39 de podețe, zece punți pietonale, 14,6 kilometri de drumuri județene, 58 de kilometri de rețele stradale, 126 de kilometri de drumuri comunale, 48 de kilometri de drumuri vicinale și 4,7 kilometri de apărări de maluri.

„Cele mai mari probleme au fost la Boroaia, unde Sistemul de Gospodărire a Apelor a demarat deja lucrări de regularizare a râului Moldova”, a precizat prefectul județului, Mirela Elena Adomnicăi.

Aceasta a mai adăugat că urmează să fie întocmit un proiect de Hotărâre de Guvern pentru alocarea de fonduri în vederea înlăturării efectelor inundațiilor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.