Zilele trecute făceam cunoscută atenția cu care potențialul viitor primar al Sucevei nu omite pe nimeni, atunci când vine vorba de promisiuni și planuri. Iată că nici cei trecuți în neființă nu au fost omiși de dumnealui, acesta făcând public planul său de… înmulțirea cimitirelor.

Cimitirul Pacea

Desigur, cu o populație din ce în ce mai îmbătrânită, am putea spune că da, avem nevoie de cimitire noi. Dar se pare că nu acesta este motivul lui Ion Lungu. Se pare că, în sfârșit, a realizat că cel puțin două cartiere sucevene sunt foarte departe de orice cimitir sucevean. Pentru a soluționa această problemă, primarul a anunțat că au început lucrările de amenajare a unui nou cimitir, dar pe deasupra promite să facă mai multe, dacă va fi ales primar din nou.

„Avem o problemă importantă pentru care s-au demarat deja lucrările de amenajare al cimitirului de la Burdujeni. Așa cum am mai anunțat, s-a lucrat în atelierul de la Direcția Domeniului Public, acolo s-au pregătit stâlpii, plasele care trebuie montate, iar în această săptămână se vor monta primii stâlpi și vom începe îngrădirea cimitirului. Eu îmi doresc ca pe la începutul lunii aprilie să finalizăm lucrările, să îl putem da în folosire.  Așa cum am anunțat, capacitatea acestui cimitir este de 2.600 de locuri de veci, împărțite fiecărui cult, pe biserici și unități de cult. Biserica Sfântul Andrei, cea mai mare din Burdujeni va primi 1.027 de locuri, biserica Acoperământul Maicii Domnului – 364 de locuri, Vasile cel Mare – 317 locuri, Izvorul Tămăduirii – 320 de locuri,  Constantin și Elena – 274 de locuri, Biserica Apostolică – 167 de locuri, de ziua a VII-a -73 de locuri, biserica Betel – 53 de locuri și biserica Betani 30 de locuri”, a informat edilul.

Acesta a continuat cu programul informativo-electoral în care a anunțat că dorește să pună la dispoziția cetățenilor mai multe… cimitire.

„Sigur, pentru următorul mandat, în măsura în care voi câștiga alegerile, trebuie continuat cu amenajarea de cimitire pentru că cele pe care le avem nu sunt suficiente. În zona Pacea avem cimitirul nou, avem unul în Ițcani și în Burdujeni și rămân două cartiere mari, Obcini și George Enescu care sunt destul de departe de cimitirul Pacea și trebuie să găsim soluții să amenajăm niște cimitire, pentru că ar fi tragic să ajungem să nu mai avem locuri de veci goale. Chiar dacă de multe ori se fac ironii pe această temă este un lucru foarte important”, a încheiat edilul.

Sigur, nu ironizăm nevoia reală de locuri de veci, ci doar momentul în care edilul și-a dat seama, după 12 ani de condus același oraș, că nu avem destule cimitire.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.