Fostul președinte al Consiliului Județean Suceava, Ioan Cătălin Nechifor, a informat că au trecut cinci ani de la modernizarea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Suceava, lucrări ce s-au efectuat în timpul mandatului său în fruntea județului Suceava. Totodată, acesta a subliniat că, prin eforturile comune ale instituțiilor centrale și locale, lucrările la UPU au putut fi realizate în doar șase luni.
„Și au trecut 5 ani deja!  Mă bucur că am reușit proiectul UPU împreună cu oameni care au pus suflet: Raed Arafat, Vasile Rimbu, Tiberiu Bradatan, Ionuț Adomnitei, consilierii județeni și angajații din CJ și Spital din acel mandat și toți cei care au contribuit la finalizarea lucrărilor în doar 6 luni.
Un scurt remember, pentru cei care nu își mai aduc aminte, fosta unitate de primiri urgențe era complet depășită funcțional, structural și din punct de vedere al circuitelor. Proiectul a avut în vedere crearea de spații noi funcționale, integrarea tuturor serviciilor medicale de urgență, separarea fluxurilor pentru copii și adulți dar și realizarea unui punct de acces protejat pentru ambulanțe, pentru ca înainte descărcarea pacienților se făcea în aer liber, pe ploaie, ninsoare, sau soare, după caz.
Am încercat de la bun început să lucrăm după cel mai bun model, pentru asta o delegație de la spital a mers la Târgu Mureș, unitatea etalon de primiri urgențe din România, am avut numeroase întâlniri tehnice la minister și cu Raed Arafat, dar și cu personal de specialitate și în finalul toamnei anului 2015 am început lucrările, care s-au terminat în decurs de 6 luni, un progres mai rar întâlnit în proiectele de asemenea amploare. Pentru toate aceste i-am acordat lui Raed Arafat titlul de cetățean de onoare al județului Suceava cu ocazia inaugurării lucrărilor la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava. Indiferent de ceea ce s-a întâmplat ulterior sau de ce se întâmplă acum, pe principiul că nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită, trebuie să le mulțumesc din nou tuturor celor care s-au preocupat de acest obiectiv, iar pentru asigurarea finanțării și asigurarea sprijinului tehnic le mulțumesc premierului Victor Ponta și ministrului sănătății Nicolae Bănicioiu care au făcut ca în decurs de 3 luni, în vara anului 2015, să avem cadrul tehnico-economic finalizat. Respect!”, a declarat Ioan Cătălin Nechifor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.