Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi au solicitat Tribunalului Suceava arestarea preventivă a cinci inculpați, Nergheş Vasilică-Tudor, Barfa Eugen-Adi, Paicu Nicolae-Iordan, Paicu Adi-Ilie și Nergheş Marian-Mircea, aflaţi în stare de reţinere, pentru o perioadă de 30 de zile, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă la omor și tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Victima celor cinci, M.C.D., a fost lovită iniţial din spate cu toporul de către inculpatul Paicu Adi-Ilie, a căzut, iar în continuare agresorul i-a aplicat mai multe lovituri cu acelaşi topor în diverse zone anatomice, inclusiv în zona cranio-cerebrală. Tot în acelaşi interval de timp şi profitând de faptul că victima nu se putea apăra, şi ceilalţi patru agresori i-au aplicat multiple lovituri cu corpuri contondente, cu pumnii şi picioarele; şi loviturile acestora au vizat atât zona cranio-cerebrală cât şi alte zone anatomice.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, consecinţa acestor acte de violenţă de intensitate ridicată a fost producerea unor leziuni deosebit de grave victimei, care au necesitat internarea acesteia la Secţia neurochirurgie a Spitalului judeţean de urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava şi efectuarea unor operaţii complexe în vederea salvării vieţii.

Parchetul mai precizează că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.