Autoarea seriei de succes Harry Potter, J. K. Rowling, spunea că ,,dacă nu îți place să citești înseamnă că nu ai găsit cartea potrivită”.
Unul dintre cele mai importante motive pentru care citim cărți este pentru că acumulăm cunoștințe noi, cărțile fiind o sursă bogată de informații. Cititul are un efect pozitiv și asupra corpului, iar cine citește mai mult are un nivel scăzut al stresului.
Studiile arată că cititul are efecte pozitive asupra creierului, iar dacă ești în permanență stimulat, la nivel mental și antrenezi creierul, păstrându-l activ, asta poate preveni demența (nebunia) și chiar boala Alzheimer. De altfel, cititul ne îmbunătățește vocabularul.
În continuare vă recomandăm cinci cărți pe care le puteți lectura în această toamnă.
- MICHELLE OBAMA
Povestea mea
Michelle Obama îi invită pe cititori în lumea să, făcând o cronică a experienţelor ce au format-o, pornind de la copilăria petrecută în partea de sud a oraşului Chicago, trecând prin anii în care a fost director executiv şi a trebuit să îmbine responsabilităţile de mama cu cele profesionale, şi ajungând la anii petrcuti la cea mai vestită adresă din lume. Descrie cu sinceritate desăvârşită şi cu o inteligenţă vie reuşitele şi dezamăgirile, atât din plan public, cât şi din cel personal, relatându-şi povestea aşa cum a trăit-o, folosindu-se de propriile ei cuvinte şi aşa cum doreşte ea.
- IRINA BINDER
Până la sfârşit
„Până la sfârşit” este noul roman al Irinei Binder şi continuă povestea îndrăgitei serii Fluturi.
„Cu sufletul pustiu şi cu ochii umflaţi de plâns, mi-am luat din nou rămas bun de la personajele din cartea Fluturi… Sper să vă placă, să o trăiţi citind-o aşa cum am trăit-o eu scriind-o…” Irina Binder
- OSHO
Călătoria interioară
Cartea este un ghid practic pentru căutătorul spiritual, este un manual precis care ne învaţă să creăm echilibrul şi armonia necesare pentru a experimenta succesul în practică meditaţiei.
- MARK MANSON
Arta subtilă a nepăsării
În acest ghid revoluţionar, definitoriu pentru o întreagă generaţie, autorul ne învaţă că, pentru a fi fericiţi, trebuie să renunţăm la a fi „pozitivi” mereu şi trebuie, în schimb, să ne perfecţionăm în învingerea obstacolelor. Susţinându-şi afirmaţiile cu cercetări academice şi anecdote bine plasate, Manson argumentează că pentru a avea o viaţă mai bună trebuie să ştim, nu cum să transformăm lămâile în limonadă, ci cum să le tolerăm mai bine.
- HEATHER MORRIS
Tatuatorul de la Auschwitz
Tatuatorul de la Auschwitz se bazează pe povestea din spatele unuia dintre cele mai puternice simboluri ale Holocaustului: numerele verzi-albastrui tatuate pe braţele prizonierilor, femei şi bărbaţi deopotrivă. Când lui Lale i se oferă ocazia de a fi Tatowierer la Auschwitz, tânărul evreu slovac înţelege că aceasta poate fi şansa lui să supravieţuiască, deşi trebuie să-şi înţepe până la sânge semenii, act pe care îl resimte că pe o dureroasă profanare. De la masa la care lucrează, nici nu i se permite să ridice capul spre cei al căror destin îl pecetluieşte astfel. Dar într-o zi reuşeşte să surprindă privirea unei tinere al cărei nume îl află în cele din urmă: Gita.
Lasa un raspuns