Cinci copii au rămas orfani după ce ambii părinți au murit din cauză că au băut dezinfectant pentru mâini, la o petrecere din Rusia, când au rămas fără alcool. Tatăl copiilor a murit primul, iar mama celor mici la zece zile distanță.

Potrivit primelor informații, femeia a suferit răni devastatoare ale organelor interne, după ce a consumat o soluție folosită pentru dezinfectarea mâinilor.

Mama celor cinci copii este cea de-a noua persoană care a murit după ce a băut dezinfectant de mâini furnizat în toată țara.

Dezinfectantul letal conținea până la 69% metanol, când nivelul legal permis este de 3,5%, scrie Mirror.

Metanolul poate provoca leziuni la rinichi, orbire și moarte, iar șefii din Sănătate avertizează constant populația cu privire la aceste riscuri.

9 morți după ce au consumat dezinfectant la petrecere

Victimele aveau vârste cuprinse între 28 și 69 și șapte dintre ele participaseră la aceeași petrecere ca și cuplul din satul Tomtor, în districtul Tattinsky din regiunea Yakutia din Rusia, pe 19 noiembrie.

Un bărbat în vârstă de 32 de ani din același sat rămâne în spital și se așteaptă să supraviețuiască în condițiile în care medicii nu îi pot salva vederea.

Primele trei victime au fost o femeie de 41 de ani și doi bărbați în vârstă de 27 și 69 de ani.

Spre deosebire de etanol, care se regăsește în bere, vin sau alte băuturi spirtoase fabricate corespunzător, metanolul este cu mult mai periculos și poate duce la orbire sau chiar deces dacă este consumat în cantități mari.

Intoxicarea cu metanol debutează cu durere în piept, senzație de greață, hiperventilație și leziuni oculare. În cazuri severe, persoanele care consumă cantități mari suferă leziuni cerebrale și intră în comă.

 

 

Sursa: Observatornews.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.