În data de 20.06.2020 organele de cercetare penală din cadrul Secţiei nr. 4 Poliţie Rurală Gălăneşti, s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prev. de art. 335 alin. (2) din Codul penal, constând în aceea că în data de 20.06.2020, ora 04:00, numitul Vatamaniuc Tiberius Gheorghe Octavian, domiciliat în com. Sucevița, jud. Suceava a condus pe drumul comunal Remezău, de pe raza comunei Vicovu de Jos, jud. Suceava, autoturismul marca Audi A4, având permisul de conducere anulat şi a produs un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, respectiv fiind la volanul autoturismului marca Audi părăsind partea carosabilă și intrand în coliziune cu gardul împrejmuitor al unei locuințe distrugând o porţiune din acesta.

La data de 20 iunie 2020, în jurul orelor 04.00, inculpatul Vatamaniuc Tiberius Gheorghe Octavian din com. Sucevița, jud. Suceava, a condus autoturismul marca Audi A4, de culoare gri, pe drumul comunal 47, denumit popular ” Remezău”, de pe raza comunei Vicovu de Jos, jud. Suceava, iar într-o curbă la stânga, pe direcția de deplasare înspre centrul comunei Vicovu de Jos, a pierdut controlul asupra autoturismului și a pătruns în gardul care împrejmuiește locuința martorului Vlăișan Gheorghe.

În urma impactului a rezultat avarierea autoturismului Audi în partea din față și dreapta precum și distrugerea unei porțiuni din gardul martorului Vlăişan Gheorghe.

După producerea accidentului inculpatul Vatamaniuc Tiberius Gheorghe Octavian, a demontat plăcuțele cu numărul de înmatriculare de pe autoturism și a plecat de la fața locului împreună cu inculpatul Baranovschi Ionel, cu autoturismul acestuia. Inculpatul Vatamaniuc Tiberius Gheorghe Octavian în data de 20.06.2020 în jurul orei 01.30 s-a deplasat pe raza com. Vicovu de Jos, la domiciliul inculpatului Cîrstean Vasile zis ”Bilgher” la volanul autoturismului marca Audi A4, iar inculpatul Baranovschi Ionel s-a deplasat la aceeaşi locaţie cu alt autoturism cei doi discutând la telefon pe parcursul deplasării, iar inculpatul Baranovschi Ionel i-a sugerat inculpatului Vatamaniuc Tiberius Gheorghe Octavian să conducă mai  încet.

Totodată, după producerea accidentului rutier, inculpatul Vatamaniuc Tiberius Gheorghe Octavian l-a determinat pe inculpatul Serafimovici Bogdan Constantin să se deplaseze la locul accidentului rutier și să declare faptul că el este persoana care a condus autoturismul Audi și a produs evenimentul rutier soldat cu pagube materiale.

În acest context, la data de 20.06.2020, ora 14.00, inculpatul Serafimovici Bogdan Constantin s-a prezentat în fața lucrătorilor de poliție din cadrul Secției de poliție nr. IV Gălăneși și a declarat faptul că el este persoana care a condus autoturismul marca Audi la data de 20.06.2020, în jurul orei 03.00 și a produs accidentul rutier soldat cu pagube material, solicitând eliberarea autorizației de reparație pentru autoturimsul marca Audi.

Astfel, în baza declarației date de către inculpatul Serafimovici Bogdan Constantin, în vederea soluționării accidentului rutier soldat cu pagube materiale, agentul de poliție, a întocmit procesul-verbal de constatare a contravenției din data de 20.06.2020, autorizația de reparații din data de 20.06.2020 și dovada reținerii certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare ale autoturismului Audi, din data de 20.06.2020, toate pe numele lui Serafimovici Bogdan Constantin.

Din discuţia avută la data de 20.06.2020 orele 12:47 de inculpatul  Vatamaniuc Tiberius Gheorghe Octavian şi inculpatul Ţugui Florin a reieşit faptul că în urma accidentului rutier autoturismul implicat nu mai poate fi reparat şi că va fi necesar să fie dus la un centru de dezmembrări. De asemenea cei doi au discutat despre inculpatul Serfimovici Bogdan Constantin şi martorul Bujanovschi Cosmin care vor merge la faţa locului şi unul dintre ei vor declara că respectivul a fost soferul autoturismului în momentul producerii accidentului rutier. Inculpatul Ţugui Florin i-a spus inculpatului Vatamaniuc Tiberius Gheorghe Octavian că la faţa locului au venit organele de poliţie şi nu s-a putut împăca cu persoana căruia i-a distrus gardul deoarece aceasta din urma doreste să discute cu soferul maşinii implicate în evenimentul rutier.

În data de 20.06.2020 în jurul orei 12.51 inculpatul Vatamaniuc Tiberius Gheorghe Octavian a discutat telefonic cu martorul Bujanovschi Cosmin căruia i-a solicitat să meargă la faţa locului împreună cu inculpatul Serafimovici Bogdan Constantin pentru a ridica autoturismul avariat şi pentru a achita contravaloarea gardului distrus.

Inculpatul Vatamaniuc Tiberius Gheorghe Octavian este în vârstă de 40 de ani si a fost condamant pentru mai multe fapte în anii 2007, 2013, a fost arestat la 07.11.2011 conform mandatului de arestare preventivă din 17.08.2011 emis de Tribunalul Suceava și eliberat la data de 23.05.2017, motiv eliberare condiționată, rest de pedeapsă rămas de executat 713 zile. În anul 2018 a fost condamnat la un 1 an și 4 luni închisoare pentru infracțiuni la regimul rutier și ultraj.

Inculpatul Serafimovici Bogdan Constantin este în vârstă de 31 de ani, iar din deciza emisă de Curtea de Apel Suceava rezulta ca inculpatul a fost condamant la 1 an închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere-termen de încercare 2 ani și 6 luni.

Inculpatul Baranovschi Ionel, este în vârstă de 31 de ani, necăsătorit, fără ocupație, cu antecedente penale.

Inculpatul Cîrstean Vasile zis „Bilgher”, este în vârstă de 44 de ani, cu antecedente penale.

Inculpatul Țugui Florin zis „Khempes”, este în vârstă de 36 de ani, inculpatul are antecedente penale.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.