Cu prilejul manifestărilor ocazionate de sărbătorirea a 50 ani de la înființare, la Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava vor fi prezenţi vineri, 11 octombrie, patru din cei nouă judecători ai Curții Constituționale.

Președintelui Curții Constituționale, Judecător Augustin Zegrean, precum și trei  dintre Judecătorii Curții Constituționale, respectiv Judecător Mircea Ștefan Minea, Judecător Petre Lăzăroiu și Judecător Tudorel Toader – Prof. univ. dr., Decan al Facultății de Drept din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza Iași vor fi vineri la Suceava

Aceștia se vor întâlni cu studenții Facultății de Administrație Publică, specializarea Drept, la Auditorium Joseph Schmidt. Studenții de la Drept le vor putea adresa întrebări invitaților, referitoare la activitatea de la Curtea Constituțională. Ora la care începe prezentarea Conferința “Colocvii Juridice – Rolul Curții Constituționale a României” este 13.30.

Curtea Constituţională este alcătuită din nouă judecători, numiţi pentru un mandat de nouă ani, care nu poate fi prelungit sau înnoit. Din cei nouă judecători, trei sunt numiţi de Camera Deputaţilor, trei de Senat şi trei de Preşedintele României.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.