În ședința ordinară din această lună, consilierii județeni vor decide dacă sunt de acord cu privire la finanțarea construirii și amenajării unor spații cu destinații chirurgicale la compartimentile chirurgie plastică și arși , prin supraînălțarea corpului E al Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan Cel Nou”.

În expunerea de motive se precizează că Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, cea mai reprezentativa unitate sanitară din județ, participă la asigurarea stării de sănătate a populației, potrivit competentelor stabilite de Ministerul Sănătăți, iar misiunea acestuia este de a îmbunătăți sănătatea comunității din arealul pe care-l deservește și de a excela la capitolul calitatea serviciilor medicale prestate.
Totodată, strategia de dezvoltare a Spitalului Județean de Urgență Suceava are ca principală prioritate organizarea și funcționarea structurilor care acordă asistență medicală și îngrijirea bolnavilor cu arsuri și are ca scop schimbarea situației tratamentului arsurilor grave prin înființarea unei unități funcționale pentru arși care să abordeze cu eficiență crescută această patologie cu mare risc.

„Pentru îndeplinirea acestui obiectiv se propune supraetajarea/supraînălțarea corpului de clădire E, amenajarea spațiilor specifice și asigurarea condițiilor de igienă specifice, asigurarea utilităților necesare, inclusiv echipamente de rezervă și refacere racorduri, achiziția echipamentelor, instalațiilor specifice și dotărilor medicale necesare. Supraetajarea se va realiza prin executarea unei structuri de rezistență compusă din stâlpi și grinzi metalice montate în exteriorul clădirii existente prin realizarea unor fundații perimetrale de tip cuzinet ce vor prelua încărcările etajului nou propus”, se arată în document.

Unitatea funcțională pentru arși va avea acces permanent la o sală de operații cu dotări specifice și acces prioritar la laboratoarele și compartimentele de investigații și tratament ale spitalului, dispunând de mijloace informatizate pentru transmiterea informațiilor.
Totodată, sala de operații va fi prevăzută cu un sistem de filtrare – dezinfectare aer, tip HEPA-ULPA, aparat de anestezie, masă de operații, mese, instrumentar, lampă scialitică, platformă electrochirurgicală, aspirator chirurgical, instrumentar și truse chirurgicale adecvate, fluide medicale, stație monitorizare funcții vitale.

Vasile Rîmbu, managerul Spitalului Județean Suceava, a precizat că unitatea funcțională propusă a se realiza în cadrul Spitalului Județean de Urgenta „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava va cuprinde minim 3 paturi pentru arși grav, număr care ar putea fi și mai mare în situații justificate prin adresabilitate în cadrul Compartimentului de chirurgie plastică – microchirurgie reconstructivă și între 1-3 paturi în cadrul secției A.T.I., organizate în rezerve individuale de izolare.
Unitatea funcțională pentru arși va avea acces permanent la o sală de operații cu dotările specifice și acces prioritar la laboratoarele și compartimentele de investigații și tratament ale spitalului, dispunând de mijloace informatizate pentru vehicularea informațiilor.
Potrivit avizului Consiliului tehnico-economic, valoarea totală a investiției este estimată la 19.263.252,85 de lei, inclusiv TVA, din care suma destinată pentru construcții-montaj este de 8.851.649,24 lei, inclusiv TVA.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.