Joi, 5 mai, la orele 15.00, patrula de siguranță publică din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, a obținut o informație cu privire la faptul că la o fermă de pe raza comunei Horodnic de Jos, s-au deplasat mai multe persoane de etnie rromă pentru a sustrage fier vechi.

Având în vedere aspectele sesizate, lucrătorii de poliție au procedat la contactarea telefonică a apelantului și s-au deplasat în mod operativ în zona indicată de către acesta, respectiv în extravilanul comunei Horodnic de Jos, în zona cunoscută popular „Brădet”.

În timp ce lucrătorii de poliție se deplasau către locația fermei, pe un drum de acces, la o distanță de aproximativ 200 metri, față de fermă, au observat pe un teren agricol două atelaje hipo care se deplasau din direcția fermei deținute de  Vasile R., către comuna Gălănești. La vederea echipajului de poliție cele două atelaje hipo au mărit viteza de deplasare, încercând astfel să se sustragă.

S-a constatat faptul că într-un  atelaj se afla o singură persoană de sex masculin, iar în atelaj se afla o încărcătură însemnată de materiale feroase.

 Astfel, s-a procedat la legitimarea conducătorului atelajului hipo constatând că acesta se numește Mihai-Ilie O. domiciliat în comuna Voitinel, județul Suceava, care nu a putut justifica proveniența bunurilor aflate în atelajul hipo.

În continuare, s-a procedat la căutarea celui de al doilea atelaj hipo observat anterior, iar la o distanță de circa 100 metri, după o zonă cu vegetație deasă, a fost identificat conducătorul atelajului, Constantin-Ilie M. din în comuna Voitinel, județul Suceava.

În același atelaj hipo, au fost legitimați și  Vasile-Florin M., Sergiu-Ionuț B. și  Florin-Decebal M., toți din comuna Voitinel, județul Suceava.

În urma verificărilor întreprinse în zonă, s-a stabilit că la data de 05.05.2022, în intervalul orar 12.00-15.00, bărbații au pătruns prin efracție în curtea fermei SC.MAREST.SRL situată în comuna Horodnic de Jos, județul Suceava, distrugând două plase confecționate din lemn, loc din care au sustras 6 bucăți subansamblu metalic tip ancoră, pentru ferme metalice, cu o lungime de 5 metri, 15 profile metalice tip plat band și 6 flașe metalice pereche de prindere.

S-a procedat la ridicarea din atelajul hipo și a cantității de 1029 kg materiale feroase, ce au fost sustrase și au fost restituite persoanei vătămate.

Persoana vătămată a menționat faptul că în afara prejudiciului recuperat, autorii au mai produs un prejudiciu de aproximativ 10.000 lei.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „furt calificat” .

Având în vedere aceste aspecte, prin ordonanțele organelor de cercetare penală a poliției judiciare din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea din data de 05.05.2022, s-a dispus reținerea suspecților din comuna Voitinel, județul Suceava, pe o perioadă de 24 de ore, aceștia fiind escortați și introduși în CRAP Suceava, de către lucrătorii BOP Rădăuți și a Secției 3 Poliție Rurală Marginea.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.