Astăzi, 5 decembrie, au fost inaugurate cinci secţii importante ale Spitalului Judeţean Suceava. Este vorba despre secţiile de medicină internă, nefrologie, gastroenterologie şi chirurgie, ortopedie-traumatologie şi ortopedie pediatrică.

S-a renovat totul, de la pardoseli, pereţi, până la instalaţiile electrice şi termice. Toate saloanele au fost dotate cu paturi noi, cu prize de oxigen, aer comprimat şi avertizoare de fum.
Dacă acum o săptămână prim-ministrul Victor Ponta aprecia faptul că spitalul sucevean se află la un nivel de normalitate, astăzi, preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a apreciat că secţiile sunt la standarde europene şi că anveloparea spitalului ajută la reducerea consumului de energie electrică.

”Astăzi am trăit o bucurie majoră, am văzut 5 secţii care arată impecabil. Sunt la standarde europene, chiar internaţionale. Mă bucur că într-un timp foarte scurt, din septembrie şi octombrie, am reuşit astfel de investiţii, care au dus la un standard foarte ridicat. Investiţiile sunt mari, efortul financiar a existat şi din partea Ministerului Sănătăţii, şi a CJ Suceava, şi a Spitalului Judeţean. Efortul uman a fost pe măsură. Aici, echipa managerială a ţinut din scurt constructorii, astfel că s-au încadrat în termen cu lucrările. Sper ca anul viitor să închidem toate lucrările de investiţii. Drept dovadă că investiţiile au fost făcute ţintit, s-a mers în primul rând la secţiile care aveau cea mai mare nevoie, care deservesc categorii de boli extrem de dificile. Anveloparea reduce cu 30% costul facturii pentru agentul termic şi crește confortul celor din spital”, a precizat  Cătălin Nechifor.

Potrivit conducerii Spitalului Judeţean, prin saloanele secţiilor modernizate trec anual peste 5.900 de pacienţi, două dintre ele fiind unice în judeţ. Valoarea lucrărilor este de aproximativ 2 milioane 600 de mii de lei, bani veniţi de la Ministerul Sănătăţii, Consiliul Judeţean Suceava şi din veniturile proprii ale Spitalului Judeţean.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.