Biroul Rutier din cadrul Poliției municipiului Suceava în cooperare cu Serviciul Rutier Suceava a organizat luni, 27 ianuarie, o acţiune punctuală pe raza municipiului Suceava pentru depistarea şi sancţionarea conducătorilor auto care conduc autovehicule după ce au consumat băuturi alcoolice.

Potrivit IPJ Suceava, au fost controlate 121 de autovehicule și 107 conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest.  Au fost constatate 3 infracțiuni rutiere. Oamenii legii au aplicat 13 sancţiuni contravenţionale aplicate, în valoare de 6.860 lei și au reținut 5 permise de conducere, toate pentru alcool. De asemenea, au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.

Exemple:

La 27.01.2020, ora 09.00, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Suceava a oprit pentru control pe B-dul Sofia Vicoveanca din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 44 de ani din comuna Preutești, care a prezentat pentru control un permis de conducere fals cu însemnele Republicii Lituania.

I s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „uz de fals” şi „fals material în înscrisuri oficiale”, ce va fi soluţionat procedural.

 

La 27.01.2020, ora 07.24, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Suceava a oprit pentru control  pe str. 22 Decembrie din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 52 de ani din judeţul Botoșani. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,35 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul de 52 de ani a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 1.450 lei, fiind dispusă și măsura complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe o perioadă de 90 de zile.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.