În perioada 24-26 ianuarie 2020, Serviciul Rutier Suceava și formațiunile rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești au organizat acțiuni pe raza județului, pe una din principalele cauze generatoare de evenimente rutiere grave, respectiv conducerea de vehicule pe drumurile publice de către persoane aflate sub influenţa alcoolului, ocazie cu care au fost testați 304 conducători auto, constatate 3 infracţiuni la regimul circulației rutiere și aplicate 41 sancțiuni contravenționale în valoare de 16.155 lei.

Potrivit IPJ Suceava, au fost reținute 6 permise de conducere, dintre care 5 pentru conducerea vehiculului sub influența alcoolului și 1 alte cauze și retrase 4 certificate de înmatriculare.

Exemple:

La 24.01.2020, ora 02.40, o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești a oprit pentru control pe DN 2E din comuna Vicovu de Jos, autoturismul condus de un localnic de 46 de ani.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

 

La 25.01.2020, ora 23.00, un echipaj rutier din cadrul Poliției orașului Gura Humorului a oprit pentru control pe str. Mănăstirea Humorului din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 28 de ani din comuna Mănăstirea Humorului.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.