Prin Festivalul Internațional al Școlilor de Teatru, Suceava are șansa să devină în viitor capitală culturală europeană. Afirmația îi aparține președintelui Consiliului Județean, Cătălin Nechifor, care a adăugat că festivalul aflat la prima ediție a adunat nume grele printre organizatori, respectiv Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică ”I.L. Caragiale” București, reprezentată de decanul Facultății de Teatru, Paul Chiribuță, Universitatea ”Ștefan cel Mare” reprezentată de rectorul Valentin Popa, Muzeul Bucovinei reprezentat de directorul Emil Ursu și Asociația ”Festivalul Internațional al Școlilor de Teatru”, reprezentată de Stelian Nistor.

Șeful administrației județene, Cătălin Nechifor, a afirmat că printr-o reușită a primei ediții a Festivalului Internațional al Școlilor de Teatru, ce se organizează sub patronajul Consiliului Județean, Suceava are șansa să devină în viitor capitală culturală europeană.

Decanul Facultății de Teatru din cadrul UNATC București, Paul Chiribuță, a afirmat că în acest moment în țară nu există un festival al școlilor de teatru de o asemenea importanță ca cel de la Suceava și că în viitor el va deveni un laborator al teatrului european.

Valentin Popa, rectorul Universității Ștefan cel Mare, a precizat că pentru instituția pe care o conduce este o onoare să facă parte din acest proiect.

Președintele Asociației ”Festivalul Internațional al Școlilor de Teatru”, suceveanul Stelian Nistor, le-a cerut spectatorilor, dar și profesioniștilor din acest domeniu, să aibă înțelegere deoarece la prima ediție pot apărea greșeli.

Directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, unul dintre susținătorii înfocați ai teatrului, a declarat că prin acest festival, care este cu tineri și pentru tineri, urbea suceveană evoluează.

Accesul la toate spectacolele va fi gratuită, administraţia judeţeană alocând evenimentului 150 de mii de lei. Tot în cadrul festivalului se vor organiza întâlniri între publicul sucevean și personalități marcante ale teatrului românesc, precum Ion Besoiu și Dragoș Bucur.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.