Sâmbătă, 27 februarie 2016, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Siret, judeţul Suceava, în cadrul unei acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate, în jurul orei 1:00, au observat pe direcţia localităţii Siret, în apropierea frontierei de stat, patru persoane care se deplasau de la frontiera de stat spre interiorul ţării, transportând colete voluminoase.

DSC_0027

Poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea persoanelor în cauză efectuând somaţiile legale prin voce, moment în care acestea au abandonat coletele şi au încercat să fugă. Pentru reţinerea persoanelor care nu s-au supus somaţiilor, s-a folosit armamentul din dotare, fiind trase trei focuri de avertisment în plan vertical. Astfel, s-a reuşit reţinerea celor patru persoane, cetăţeni ucraineni cu vârste cuprinse între 22 şi 28 de ani, iar la faţa locului au fost descoperite 8 colete care conţineau ţigări de provenienţă ucraineană.

În urma cercetărilor efectuate, a rezultat că baxurile cu ţigări urmau să fie preluate pe teritoriul României de către cetăţeanul ucrainean H. Vasyl de 20 de ani, care la acel moment se afla în PTF Siret, pe sensul de intrare în ţară, fiind şi acesta reţinut.

Cei cinci cetățeni au fost duși la sediul poliției de frontieră, în vederea continuării cercetărilor, iar valoarea baxurilor cu țigări, a fost estimată la 51.200 de lei.

Cetățenilor ucraineni reţinuţi la frontiera verde li s-a întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar lui  H. Vasyl de 20 de ani, dosar penal pentru instigare la infracţiunea de contrabandă în formă agravantă şi instigare la infracţiunea de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Toți cei cinci bărbați au au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi cu propunere de arestare preventivă, propunere admisă de către instanţa de judecată pe o perioadă de 30 de zile.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.