Cinci ventilatoare mecanice au fost donate Spitalului Judeţean Suceava de Episcopia Romano-Catolică Iaşi. Aparatele vor ajunge la terapie intensivă, unde sunt internaţi cei mai fragili pacienţi care luptă cu noul coronavirus.

Alte trei dispozitive vor fi trimise  tot la Spitalul Județean Suceava.  Cele cinci ventilatoare mecanice au fost aduse de o delegație a Episcopiei Romano-Catolice din Iași.

„Suntem impresionați că foarte multe entități de aici mai mult sau mai puțin organizații guvernamentale ne ajută cu tot ce trebuie pentru bolnavii de aici din zonă. Vă mulțumim foarte mult!”, spune generalul Ionel Oprea, coordonatorul militar al Spitalului Județean Suceava.

Noile aparate, fiecare în valoare de șapte mii de euro, vor fi folosite la terapie intensivă, acolo unde este mare nevoie de ele și pot face diferența între viață și moarte.

„Noi ne bucurăm că putem fi de ajutor bolnavilor de acest nou coronavirus, oferind acest mic ajutor. Spun mic pentru că bolnavii sunt foarte mulți, dar am dori că acest lucru să îi încurajeze și pe alții să ni se alăture pentru a veni în ajutorul celor care suferă loviți direct de acest COVID-19. Noi suntem acum în timpul sfânt al Paștelui, așa că dorim că bucuria Învierii Domnului să vină și în sufletele celor bolnavi care vor beneficia de aceste ajutoare”, spune episcopul de Iași, Iosif Păuleț.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.