Povești și caracterizări de poveste

În 2020, mulți români băștinași s-au pișat pe el de vot iar acum încep a se vedea consecințele dezastruoase ale unui guvern național, dar și local, de uniune ceala (n.r. regionalism), impus de pop**arii europeni, generația feisbuc și inculții diasporeni, toți punându-și apoi mâna în fund și lăsându-ne pe cap o uriașă dăndănaie catastrofică.

Ducatul Bukowina flutur2

Tot noi, românii de acasă, suntem cei vinovați de un aparat administrativ terifiant și greoi (diasporenii doar de perpetuarea corupției în scurtele lor concedii de alergat pe șosele, schimbat buletin, permis, pașaport, înmatriculat, intabulat & etc) și un Parlament dominat de putori, analfabeți funcționali și impostori.

Avem un stat capturat de șmenari, de foști informatori și actuali falsificatori căpătuiți din bani publici, penetrat de nepotism, fraudă și pupincurism de tip gâzist de care, tot noi, suntem vinovați.

În capul satului stat avem un bou de cea-bou, adică înjugat orbește pe dreapta, ce ne vinde în zări la kil, iar pe hăisa, adică în opozițiunea lu’ cea, avem niște mimi penibili, kkcioși ori nevrednici încă de România.

Pentru ăia a’ boului de cea-bou, oglinda poate fi și asta…

Ducatul Bukowina oglinda

Iar în Bucovina, avem un ștab regional, un Invers cum i-am spus noi și strămoșii lui, un duce raional fără simțul ridicolului, un pragmatic întunecat până la extreme, instabil termodinamic, interesat doar de situațiile care-i oferă satisfacții financiare familiei și clanului său.

Totuși, față de resursele publice, investițiile și averile personale sunt gestionate înțelept, moștenirile și celelalte venituri de pe urma Măriei Sale fiind foarte bine dosite, întreținute și păstrate. Vom veni și cu dovezi!

Pentru cine-l cunoaște, lepidopterul din fruntea PNL Suceava este un individ protector dar sufocant, insensibil și plin de lăcomie, care nu se ferește de nebunie, cruzime, răzbunare, hărțuiri și agresiuni extreme în toate formele grosolane ale comportamentului.

Bukowina lui Invers

Stăpânul inelului în Bukowina lui Invers

Ambii bărzăuni de mai sus sunt din același regn și încrengătură, fiind de cele mai multe ori dăunători environment-ului dacă stagnează prea mult într-un loc sau pe o funcție.

Când li se contorsionează inteligența și fată vrăjeală, idei furate ori strategii și obiective penibil de fantasmagorice pentru abilii bucovineni, ambii au doi ochi mari combinați și un aparat bucal alungit având forma unei trompe.

Niciunul, de hrăpăreți ce sunt și din orgoliu, deși-l criticau pe Gavril Mârza în 2008 la 59 de ani, nu acceptă plecarea la timp, de la conducta banilor publici, și adevărul ori realitatea, în detrimentul interesului de dus la gură cu trei linguri până la cele veșnice dacă s-ar putea.

Politicamente fac parte dintre cei mai familiari bâzălăi din politichia post-revoluționară, ei însoțind fiarele statului și afectând omul simplu încă de la începuturile evoluției sale în democrație.

Ambii, în calitate de fondatori și creatori de impostură, de falsuri, vor să pară că funcționează eficient în activitatea profesională, fiind interesați mai mult de efectele de lumini, de baletul din zbor, deci de imagine, rezultatele fiind oricum utopice, decât de partea responsabilă, chiar teoretică, științifică, aplicată și din care ar ieși rezultate durabile.

O dovadă, iaca… drumurile lui Flutur cu care se lăuda pompos în campania din 2012 și în care, din nou, trebe’ băgați alți bani din sacul public, gros și îndestulător.

Drumurile lui Flutur

Zeus de Bukowina, adică Invers, fiind un pragmatic de geniu întunecat, nu are idealuri prea multe, muza lui fiind tot El, valorile fiind rebuturi și dejecții spirituale, la fel ca la ălalalt bărzăun public, Ion Gâză Drăgușanul.

Gheorghe Flutur îi exploatează pe toți ceilalți, uneori cu manifestări extremiste și diabolice, doar pentru a câștiga. Ce? Orice dintre cele enumerate: prestigiu, notorietate, bani, iubire, măreție, laudă, fală, s.a.m.d.

Natura morală a acțiunilor sale este puțin importantă și rareori luată în considerație, de regulă, doar pentru a falsa public, dar și în privat…

Fiind destul de bine ancorat în planul fizic dezvoltarea spirituală are de suferit, el nefiind interesat, în realitate, nici măcar de chestiunile religioase, dar o face doar pentru impresie artistică.

Uite-l-ai…

Ducatul Bukowina flutur1

Nu doar subiectul de azi, Invers (pentru că el e pe invers față de dorințele majorității bucovinenilor), ci și impostorul-mafiot al Centrului Cultural Bucovina pe care-l protejează Flutur necondiționat (o să aflați cândva și de ce…!) sunt, e drept, foarte muncitori.

Muncitori sunt însă mulți bucovineni, mulți români, dar ăștia doi au porniri egoiste exagerate, fiind dispuși să-și dedice viețile doar pentru cauzele care prezintă interes, făcând chiar eforturi semnificative pentru binele clanului și a viitorimii lor, despre care au impresia ca sunt cu sânge albastru doar pentru că au suferit de mici de pe urma comportamentului autoritar și excesiv de protector…

Dacă-i asculți sau le citești „operele”, versurile și strigăturile muzicante, ambii fiind și scriitori – plagiatori – compozitori, realizezi că pentru aste’ două genii întunecate ale Bucovinei, moartea, în sine, reprezintă adesea o temă ce este un element puternic chiar în cadrul activității lor profesionale sau ceva pentru care se pregătesc intens, pentru a-și înscrie numele undeva în istorie. Vor laude și pomenire veșnică și după…

Noi o să le-o facem, promitem, încă minim 50 de ani, că doar le-am fost contemporani și le-am aflat deprinderile și apucăturile reale! Atunci, vom fi tratați și decorați precum veteranii de război din zilele noastre, noi vom fi veterani de online și de război cu impostura pe când încă mai existau cărți și manuscrise!

Dacă nu noi, atunci cine… să mai dea pe goarnă tot adevărul contrafacerii istoriei și culturii bucovinene de la început de mileniu?! Papagalii, aplaudacii inculți sau poate vreun supraviețuitor dintre cei ce-i cultivă…?

Cetățenii ăștia doi, impostori publici, la care facem referire mai frecvent și care seamănă ca trași la un indigo negru ori ca două picături de borș împuțit de putină uitat pe hotar de Bucovina, când vor fi capabili să admită, cu demnitate, realitatea evidentă din „operele” lor dar și că mai au și slăbiciuni, cam multe, abia atunci o să demonstreze că ar fi olecuță mai puternici.

Acum doar se cred…

…și asta v-o spunem noi, cei care am interacționat cu urmele lor dar și cu ăia pe care-i numesc ei electorat și mai… cum? …pu*imea neglijabilă?! Brava!

Dar, suntem convinși, că o vor scoate curând  „homo bucovinensis” la capăt și cu boieriu de ceala cu 20 milioane de euro dosite dar și cu cârtița nesătulă din CCB!

Ducatul Bukowina recomanda

Ziarul Ducatu’ Bukowina recomandă…

Fiți cu ochii pe Noi, pentru că noi vi-i deschidem!

”unii citesc și adorm.
alții citesc și se trezesc…”

Spargem tiparele presei sucevene! Râdem, cântăm și, în același timp, descoperim infractori!

 

Mircea Bardea

sigla

Bukowina lui Invers, ochiul din craca ta de la serviciu!

Articol preluat din Ziarul Ducatul Bukowina. Citește mai mult pe … Click! ZDB

51 Responses

 1. SPPISDA

  NINIC DEMNITATE LA DINĂȘTIA. STAU INFIPȚI CU KURU LA STAT SI BAGA BANU LA VALIZĂ. MAI TRIMIT ȘOFERU SI LA BUCALE DAR RAMANE LA EI MULTU PENTRU DESFRÂU

  Răspunde
 2. Zoro

  În mandatele lui Joanna la câtă inflație de colonei si generali am avut pe timp de pace, macar Flutur de l-ar lăsa la vatră. Mai scutim niste bani

  Răspunde
  • Laura

   Nu prea scutim că în zece ani rămân doar pensionarii polițiști, procurori, judecători și militari. Noi restul vom muri în acest deceniu plătindu-le ăstora pensiile nesimțite.

   Răspunde
 3. JOHN V

  MAFIA SA MEARGA LA PUSCARIE . VREM BUCOVINA CU AER CURAT PADURI SI APE CURATE. FARA GUNOAIE PE MUNTELE MESTECANIS

  Răspunde
 4. L.P.

  Cu atâția hoti,plagiatori,tâlhari ai banului public,mai rezista România????Sa ne împrumutăm în continuare pentru investiții în neglijență și copii o sa plece…..

  Răspunde
 5. Fix pix

  Păi la câți bani negri făce ca șef de cjeu nu e normal să fie recompensat cu voturi? Era Suceava să lase bietul om pe drumuri?

  Răspunde
 6. Butterfly

  Nici voi nu știți săracii ce prostii să mai spuneți! După redactare, parcă așa s-ar înțelege! 🤥

  Răspunde
 7. Zoo X

  Ati inceput cu defăimări ca la Drăgușanul și apoi ne dati și dovezile? Trebuie să mai asteptam 1 lună până publicați probele?

  Răspunde
  • ZDB

   Se pare că intuiția e punctul Dvs forte. Poate da, poate nu, facem cam ce ne îndeamnă voința și etica, ca la CCB-u

   Răspunde
 8. Ciupi

  Aceast ,,, telectual ,,fost ministru de stat ,a absolvit clasa de avansați în silvicultură , și avind in vedere pregătirea și studiile minime ale majoritătii celor ce ne guvernează și care aberează zilnic cu tot felul de anomalii indreptate asupra populatiei , cred că ia fost retras titlul de absolvent. Cel de dottore nu a mai fost capabil sa-l dea.

  Răspunde
 9. Siminiceanu M

  Ati trecut la tomberoane ? Cum va aseaza politicul ceva în buzunar, cum va pierdeti rationamentul….

  Răspunde
 10. ID

  Minunea asta e marele președinte care si-a delegat toate atributiile ,inclusiv semnătura ? De asta sta domn Zeus pe la bovina tv si pe la prezentari de spitale pe carton ! Daca n-are omul responsabilitati , daca are doar salariu, ata ete.. !!!!!

  Răspunde
 11. Fx

  Alt hot corupt descrerat. O Sa inchida groapa de gunoi abia cand primeste spaga 2milioane de Euro criminalul mincinos.

  Răspunde
 12. Ianis

  Toate clasele politice sunt o bandă organizată de hoti perversi!Nici unul mai presus ca altul….

  Răspunde
 13. VI

  Sigur, iar v-a plătit PSD-ul. Acum l-ati luat pe Flutur în vizor până vine Stan și vă zice sa faceți altceva

  Răspunde
  • ZDB

   Și 1% independență editorială e tot un procent bunicel. Chiar bun bun pe așe vremuri

   Răspunde
 14. RIoan

  Sunteti dinamici…la prosti dati prilej la tulburare .frusrare…aveti o imaginatie rea…numai aveti ancredere nici an voi…iesiti din ceata la lumina..

  Răspunde
  • ZDB

   Ioan Repciuc De ar fi așa de simplu de ieșit… Dar ceva tot e evident, omul rafinat prin educație și sporit cultural nici măcar nu se ferește de vreo expresie sau de vreun cuvânt din limbă ori de invocarea și evocarea vreunei realități din zona indecenței, pentru că la el totul se rafinează de la sine, se sublimează, și cuvintele și lucrurile cele mai neașteptate devin plăcute, poezie.

   Răspunde
   • RIoan

    aveti timp de practica…sunteti an cea mai abrupta curba…ati antrenat creierul rau

  • Boghy

   Flăcău, îi faci rău Șefului tău, rămâi flexat și lasă spațiul curat aici. Poti distribui sau comenta pe grupuri. Astea nu-s articole de comentat pe această pagină și nici pe pagina principala de Fb

   Răspunde
   • Siminiceanu M

    ai mare dreptate astea nu sunt articole de presa pe care le iei apărarea cu atât patos, sper ca primești măcar o conserva de peste pentru deranjul tău!

  • Boghy

   tot impostor ai rămas, doar că acum pe bani publici. o să vă iese din cap gogonelele

   Răspunde
  • ZDB

   tu esti jenant de slab prin comentarii pe ethernet, nu-ti justifici retribuția de la Cabinet

   Răspunde
  • Mugur_Ciumică

   Intrebarea dvs. merită un raspuns sau mai multe,după cât de vast este subiectul – și este!
   In primul rând,domnul Gheorghe Flutur este inginer silvic,denumirea de „pădurar” fiind un alint al inamicilor săi care ar vrea să-l lege (la figurat,desigur) și de binecunoscuta (in Bucovina…) cliupă,der kluppe,instrumentul de făcut cubajul la bușteni,sursa averilor formidabile ale tagmei pădurarilor,deoarece ,la măsurat,mutarea cliupei (care se mai pronunță și „clupa”,de la etimonul nemțesc,irelevant,dealtfel…) cu câțiva centimetri mai sus sau mai jos pe trunchiul măsurat, sau estimarea unei parcele măsurată tendențios, în expresie bănească produc resurse uriașe,scăpate de sub control,de unde și zicerea lor,evocată într-o împrejurare și de răposatul Pimen,„…pădurea plătește…”
   In domeniu este un circuit comparabil cu acela numit astăzi HORECA,acela in care chelnerul împarte ciubucul cu șeful de sală,acesta dă o parte altor șefi,tot de-acolo se adapă și alți șefi,milițieni,alții… Este notoriu că pădurarii dar și șefii de ocoale silvice au salarii modice,ei nici nu fac mare caz de asta,pădurea este pentru ei o feudă din care își scot pârleala ,cu vârf și îndesat… De aici,cu titlu provizoriu,două concluzii:
   1. Nici un pădurar (termen generic pentru toată tagma,cf. mai sus) nu va renunța la domeniul său fabulos,o sursă de venituri neimpozabile uriașe,scăpate,fatalmente,de sub orice control ! Prin urmare,va fi greu să găsești vreunul din tagma pădurarilor care să lase izvorul cu bani din codru care să se facă,să zicem,politician,decât dacă,evident,i se garantează venituri superioare,fără probleme cu unii reprezentanți legali ai „statului de drept”… Cred că pricepeți unde bat!
   2. Opoziția feroce a tagmei la orice idee de retrocedare a „averilor bisericești”, cum spun ei și năimiții lor,slugile lor ticăloase,gâzele lor,deoarece orice schimbare de context in materie de proprietate,orice revenire a pădurilor la vechiul regim de proprietate și administrare de dinainte de 1948 poate insemna și dispariția sau diminuarea drastică a sursei fabuloase de venit reprezentate de exploatarea paralelă a pădurii,cea in folos propriu fiind ,evident,prioritară… Asta și pentru că și copacii dar și pădurarii au memorie,raporturile dintre biserică și pădurari,dintre biserică și locuitorii zonelor limitrofe interesate de exploatarea in scopuri casnice a lemnului nu au fost deloc netede,dimpotrivă!

   Domnul Flutur a fost calul pe care turfiștii odioși,Basescu,Schweighofer,Stolojan,au mizat pentru a menține un status-quo convenabil,in primul rând,belitorilor de pădure austrieci,care taie pădurile,legal,desigur,și exportă bușteni,ca in Africa sau America de Sud,o mină de aur pentru reprezentanții unei nații ce a plecat cu coada intre picioare în 1918 din Bucovina și care au revenit,in acest mod sinistru,ca să-și desăvârșească opera! Pentru că nu trebuie să ne prefacem că nu știm că:
   – toate fabricile importante de mobilă și de prelucrare a lemnului au dispărut,CPL-ul,Dumnezeu să-l ierte pe persoană juridică,făcea mobilă numai pentru export – Germania (ca să vezi!),Anglia,Elveția… Ici colo mai încăpeau câte un securist sau activist de partid sau milițian sa-și facă rost de câte o uimitoare garnitură de mobilă,clasată la starea a III-a,in prealabil,ca „rebut”…
   – In Austria,la mama mamii lor,domnii iezuiți de la Scweighofer nu se pot apropia de păduri,că au și ei,ca să le exploateze in această manieră barbară,antieconomică,deoarece statul protejează și averea dar și ecosistemul,lemnul prelucrat in variante superioare aduce venituri excepționale. Insă raiul austriac are și periferii,curte din dos,chiar dacă ăia care le locuiesc se cred independenți…
   – diversiunea cu „bucovina = făget”,prin urmare noi,austriecii facem doar operă de igienizare silvică este pentru fraierii valahi,cârtitori…In realitate belitorul de codri Schweighofer pune la pământ și le vinde ca bușteni pădurile de conifere,molid,brad,pin…Pentru cine nu știe,coniferele (cu variațiuni nesemnificative) cresc foarte incet între primul an de viață și al șaizecilea,deci în perioada 1-60 ani este și antieconomic și ilegal să exploatezi coniferele… Intre 60-80 de ani coniferele cresc și se dezvoltă foarte rapid,devin renatbile economic pentru exploatare,in condițiile legilor in vigoare,inclusiv in Romania,După cum arată remorcile cu lemn exploatat de către austrieci, este clar că este vorba despre lemn din categoria coniferelor,subțire,aflat cel mult la limita de jos a vârstei de exploatare… Chiar in ipoteza optimistă că ei pun ceva in loc,cum se laudă,in următorii 60 de ani,cel puțin,copii și nepoții vor vedea păduri in cărți și la televizor,poate in Austria,poate in Germania…
   – domnul col.(r) Flutur Gheorghe (veți vedea de ce îi menționez gradul,cel de ofițer superior în rezervă…) a fost pus și stă în continuare in al treilea mandat in fruntea trebilor județului pe care nu pregetă să-l numească,patetic: „Bukowiiiiina”,ah cât de mult o iubesc eu pe ea,cum nu mă lasă dușmanii să o iubesc eu pe Bukowiiiina,ah,suflete,ah!
   …deci a fost pus ca să asigure confortul politic și economic al austriecilor interesați in exploatarea resurselor economice ale unei părți din România cu care ei au legături istorice,intrerupte in 1918…Toate semnele arată că Germania le-a „concesionat”,ca să zicem așa,această parte dar și anumite interse mari din Transilvania,ei și Reiffeisen sunt un vârf de lance al intereselor germane, al unui Anschluss care nu există efectiv,ca în 1938,că nu e voie,însă există pe teren sub diferite forme,unele chiar odioase…
   – in schimbul serviciilor prestate de către Flutur Gheorghe in interesul austriecilor,fie și indirect,(insă,privite retrospectiv par foarte directe…) noi avem voie să ceva in Bukowina,hai,marș,Crăciun, Paște,mai avem voiesă hop-țup-țupăim îmbrăcați ca Flutur,în izmene populare,bundiță cu jderi mulți,să o frigem la podele pe la baluri ale gospodarilor să turism pe locul 10 intre județe (cu un potențial de podium…),să festivaluri medievale,să ne pișăm monumentele istorice și să vorbim despre un iluzoriu „homo bucovinensis”,care nu e vreun om politic homosexual ( nu dăm nume…) ci un fel de ficțiune interesată,așa cum a fost și „homo sovieticus”,adică ceva ce nu există,un melange intre diferite etnii care poartă (bărbații…) ie bucovineană ,adică o rubașcă ruteano-ukraineană,vând produse de artizanat pe la porțile unor mănăstiri ecumenizate in sensul dorit de unui anumit cult neoprotestant și nu tind să iasă de sub pulpana celui de-al IV-lea Reich,ca să-i zicem cumva,să nu se supere nici Frau Angela dar nici pupinkuriștii lokali…
   – nu există dovezi directe,doar indirecte,pe bază de judecăți logico-juridice,cum a zis cineva intr-un caz celebru,intr-un proces politic,așa cum la noi este un fel de gauleiter domnul Flutur,pentru care separația puterilor in stat este un moft perimat,el convoacă și dă directive,cere,face,propune,impune orice se incadrează in mandatul său ocult la toate ale statului,l’etat c’est moi,ar zice el,dacă ar ști ce-nsemană,deci,tot așa,unde are interese Schweighofer,fabrici,depozite,in județul Alba,stă ca un mic gauleiter al intereselor germano-austriece,domnul Mircea Hava,de la același PDL deghizat…
   – Si PSD a sărit la cap,insă cam fără talent… Pe la inceput,când ne crăpa măseaua după „investitori străini”,când tânjeam după statutul de economie de piață funcțională,Iliescu l-a decorat pe Schweighofer cu nu-ș ce, în nu-ș ce grad… In timpul mandatului renegatului Cătălin s-a observat că sub el toate erau nesigure și mergeau prost,nu avea nici vreun grad militar cunoscut,vino, Gheoghe, inapoi/să ne scrii pe deal, cu oi…

   Intrebare de baraj: cine face poza? El de la ce serviciu este? Unde sunt izmenele naționale ale lui Ghită?

   http://prntscr.com/10ubzol

   Ar mai fi multe de spus,de exemplu despre rolul domnului Flutur in lichidarea programului „Utilități și mediu…”,de ce tac cei implicați,cum a fost el nupuit și de către cine,ce hram poartă gradul său militar,la ce folosește,cum e cu autostrada …
   Chiar așa,nu-ți încăpea pe gură,domnu ‘ Flutur,cum a rămas cu autostrada,mai faci și proiectul de la Marea Baltică la Marea Negară,dar pozele lângă hartă? Ai niște caricioace mai subțiri pentru noul/vechiul statut de drum expres al porțiunii Pașcani-Siret? Te grăbești și dumneata,până o retrogradează „ăștia”la rang de uliță comunală?

   Să vedem și ce zice domnul Mârza,dar domnul Stan,sunt ei oare surprinși,dacă da ,de ce? Dacă nu,de ce?
   Că se intorc mentorii/confectioneurii lor in mormânt…

   Răspunde
 15. ABurca

  Numai kkt uri platite scrieti. Ati ajuns foarte foarte jos. Va dati seama ca eu userist nu mai cred tampeniile voastre despre flutur.🤪

  Răspunde
  • Boghy

   Andreiaș, aste’ articole nu-s de comentat… doar de vizionat. Nu e pentru activiști… Eventual doar distribuie ori comentează pe grupuri. Aici lasă spațiul curat!

   Răspunde
  • G.B.

   Zi-i lu’ dl. vice Cristi să vorbească cu Patricia să dea like pe Bucovina TV, nu pe pagina noastră

   Răspunde
  • XXL

   Ms.Țaran, Las-o baltă, cu mocozitătile tale pseudo-usr-iste. Tu esti instruit la Cabinete mai mărețe… Altfel nu te-ai băga în seamă aiurea, bre mucea!

   Răspunde
 16. M#M

  Ce se întâmplă la CJ Suceava trebuie încadrat la atentat terorist .
  Și pedepsit că conform legilor în vigoare .

  Răspunde
 17. Petrov

  Mass-media trebuie să se implice de asemenea, să se ajungă la Ministerul culturii.
  Este crimă si pedeapsă (nu de Dostoievski) ptr cetățeni.

  Răspunde
 18. Fan Suceavalive

  Sunt multe cazuri penale dar în Suceava nimic nu se mai întâmplă . Organele dorm în papuczi ca să le fie bine lor cu postul, salariul și pensia. FLUTURACHE nu va păți nimic niciodată, organele locale sunt surde cand vine vorba de el. Singura speranță rămâne vreun organ central sau presa care nu-i contractată sau nu face parte din gașca de culturoi scormonitori.

  Răspunde
 19. ZDB

  La finalul articolului, sub sigla autorului Ziarul Ducatu’ Bukowina, găsiți rubrica de SHARE ON. Pentru cei ce nu vor să apară în Facebook cu numele recomandăm distribuirea sau like-ul de pe această pagină de site. Multumim pentru audiență.

  Răspunde
 20. Mugur_Ciumică

  …dar și,de mare actualitate,în format A7:

  Gâză face babe,
  Ursu dă din labe,
  Flutur face pa
  La autostrada…

  Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.