Viorica Dăncilă a anunțat, miercuri, că va propune membri ALDE pentru portofoliile de miniștri vacante, respectiv Grațiela Gavrilescu la Ministerul Mediului, Ion Cupă la Ministerul Energiei și Ștefan-Alexandru Băișanu, ca ministru pentru Relația cu Parlamentul.

Anunțul i-a surprins pe cei care nu cunosc istoricul politic al lui Băișanu, celorlalți provocându-le cel mult un gust amar.

Personajul, cunoscut pentru caracterul său duplicitar, a dovedit de multe ori că nu are un sistem de valori, iar prioritățile sale sunt date de interesul personal. În plus, individul, odată cu trecerea timpului, pare a-și pierde și din bărbăție, luându-se la braț cu lașitatea.

Un exemplu concret s-a petrecut pe data de 3 septembrie 2019 când o jurnalistă a ziarului SuceavaLive l-a sunat pe deputatul Băișanu pentru a răspunde la o întrebare simplă: dacă a avut sau nu discuții și negocieri cu cei de la Partidul Social Democrat?

Nervos pe  jurnalista ziarului care a scris că Băișanu poartă negocieri cu PSD, acesta a spus că este O CRETINĂ și O TÂMPITĂ, dacă măcar pentru o secundă, crede că el va avea vreo legătură, vreodată, cu Partidul Social Democrat.

Astăzi, Băișanu a acceptat o ofertă a PSD și va fi exclus din ALDE. Ajungi să te întrebi astfel cine e mai cretin? Un jurnalist bine informat, cu surse care s-au dovedit a fi extrem de credibile, sau un mercenar politic lipsit de personalitate și asumare?

Reamintim că traseistul-șef al Sucevei, Alexandru Băișanu, este deputat la al doilea mandat. El a fost ales pe listele PNL în 2012, dar a plecat din partid la începutul lui 2016, înscriindu-se în ALDE, formațiunea condusă de Tăriceanu.

Băișanu a fost președinte al organizației județene a PNL Suceava până în urmă cu patru ani. În 2008 el a fost numit prefect al județului Suceava de prim-ministrul de la acea vreme, Călin Popescu Tăriceanu.

Totodată, Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că Delegația Permanentă a ALDE se va întruni luni pentru a formaliza deciziile de excludere a membrilor ALDE care au acceptat sa fie propuși în Guvern de către premierul Viorica Dăncilă.

„Domnul Băișanu mai e membru ALDE până luni când va avea loc ședința Delegației Permanente. Preocuparea mea nu e de Băișanu ca persoană. E vorba de orice membru ALDE care încalcă prevederile statului”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, într-o intervenție telefonică miercuri seara la TVR 1.

 

„Penal” din ALDE care a cerut legi blânde pentru infracțiunea lui, propus de Dăncilă să fie ministru

 

În martie 2019, deputatul ALDE Alexandru Băișanu depunea un proiect de lege, în regim de urgență, la Senat, prin care conducătorii auto pot alege perioada în care să le fie suspendat permisul auto în termen de 1 an de la data săvârșirii faptei. Pe atunci, Băișanu se judeca cu IPJ Vrancea care i-a reținut permisul de conducere pentru trei luni, după ce a fost prins circulând cu 117 km pe oră în localitate.

Decizia a rămas definitivă pe 20 mai 2019 și Băișanu a rămas fără permis pe perioada verii.

Viteza pare a fi o altă pasiune a lui Băișanu din moment ce, și în mai 2017, poliția l-a prins cu 142 de kilometri la oră prin localitate, depășind astfel viteza legală admisă în localitate cu 92 km/h. Și atunci i-a fost suspendat permisul pentru 90 de zile, document care era oricum expirat de doi ani. A contestat în instanță sancțiunea primită, dar fără succes. Pe 15 ianuarie 2018, judecătoria Bacău i-a respins contestația.

Conform portalului instanțelor de judecată, în vara lui 2016 Băișanu a mai primit o amendă de 1 125 de lei și avertisment pentru că a fost prins circulând cu 120 km/h tot pe E85.

 

 

Băișanu a întors de multe ori armele împotriva PSD: „În buget există o gaură de 8 miliarde lei”

Pe data de 11 august 2019 deputatul ALDE  lansa acuzații extrem de grave, critice la adresa Guvernului Dăncilă.

El preciza, la o televiziune de știri, că în lunile noiembrie și decembrie nu există bani pentru plata pensiilor și salariilor.

Foarte grijuliu cu banii publici, Băișanu spunea atunci că  „în buget există o gaură de circa 8 miliarde lei”, fiind sigur

că Guvernul se va împrumuta pentru a reuși să asigure plata pensiilor și salariilor.

 

De altfel, Băișanu a declarat de multe ori că „Partidul Social Democrat este un cancer al politicii” .

S-a vindecat PSD?

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.