Deputatul care a vorbit de 10 ori în 4 ani. Deputatul care a pus 14 întrebări în 4 ani. În următorul material găsiţi activitatea parlamentară a acestuia în mandatul 2008-2012, articole ce au apărut de-a lungul timpului despre domnia sa, dar şi declaraţiile de avere, bârfe şi “viaţă mondenă”.

Gabriel-Dan GOSPODARU, Circumscripţia Suceava, Colegiul nr. 10, PD-L!

Numărul de voturi obţinute de acesta în 2008 a fost 12.684, reieşind un procent de 48,63%.                                                                                                        

Gândul.info: “(…) Dan Gabriel Gospodaru, ales din partea PDL în 2008 în colegiul uninominal 10, care include oraşul Gura Humorului. El va candida din partea ARD în acelaşi colegiu. Gospodaru a fost membru PNL până în 2007, când s-a înscris în PDL, iar ca deputat a avut 41 de propuneri legislative, din care şase au fost adoptate, fiind legi. Deputatul Dan Gabriel Gospodaru deţine cinci hectare de teren agricol în comuna Rugionasa, un apartament în Suceava şi o casă în comuna Mănăstirea Humorului. El are 18.000 de euro şi 157.000 de lei investiţi în fonduri de investiţii.”

Despre deputatul “de pe zece” nu s-a putut spune niciodată că e “de zece”. Cel puţin asta spun oamenii din colegiul lui Gospodaru. Gurile rele au menţionat că acesta este văzut în teritoriu doar când trece spre Mănăstirea Humorului, unde are o pensiune. Noi vă propunem să analizaţi cv-ul deputatului, activitatea parlamentră si declaraţiile de avere ale acestuia.

Gabriel-Dan GOSPODARU
Curriculum Vitae
Date biografice
 • Data: 17.08.1950
 • Stare civilă: căsătorit, 2 copii

Studii şi specializări

 • 1974: Facultatea de Stomatologie a Universităţii de Medicină, Iaşi
 • 1979: medic specialist stomatologie generală

Activitate profesională

 • 1974-2008: medic stomatolog, stomatologie generală

Funcţii, activităţi într-un partid politic

 • 1997-2004: membru în Biroul municipal Suceava al PNL
 • 2004-2006: preşedintele Organizaţiei municipale Suceava a PNL
 • 2006-2007: preşedintele Organizaţiei municipale Suceava a PLD
 • 2007-2008: preşedintele Organizaţiei municipale Suceava a PD-L
 • 2008: vicepreşedinte a Organizaţiei municipale Suceava a PD-L

Funcţii, activităţi într-o organizaţie sindicală, patronală etc.

 • vicepreşedinte al Colegiului judetean al dentiştilor, Suceava

Funcţii, activităţi într-o organizaţie din administraţia publică centrală sau locală

 • 2004-2006: consilier judeţean PNL
 • 2008: consilier judeţean PD-L

Haideţi să urmărim împreună, în cele ce urmează, activitatea parlamentară a deputatului Gospodaru.                                                                                                                           

ACTIVITATE PARLAMENTARĂ:

Gabriel-Dan GOSPODARU
Sinteza activitatii parlamentare în legislatura 2008-prezent
DEPUTAT
ales deputat în circumscripţia electorală nr.35 SUCEAVA, colegiul uninominal nr.10

 

Formaţiunea politică:
PD-L Partidul Democrat – Liberal

 

Grupul parlamentar:
Grupul parlamentar al Partidului Democrat-Liberal

 

Comisii permanente
Comisia pentru sănătate şi familie

 

Grupuri de prietenie cu Parlamentele altor state:
Grupul parlamentar de prietenie cu Belgia
Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Chile

 

Activitatea parlamentara în cifre:

Luări de cuvânt:

10 (în 10 şedinţe)

Declaraţii politice:

8 (din care 8 consemnate conform materialului depus la secretariatul de sedinţă)

Propuneri legislative initiate:

41

Întrebari şi interpelari:

14

Motiuni:

3

Activitatea parlamentară lasă de dorit. Având în vedere că Gospodaru cerea explicaţii ministrului Dezvoltării pentru stoparea lucrărilor la un pod din comuna Mănăstirea Humorului, chiar înainte de campania electorală, tindem să credem că timp de 4 ani Gospodaru nu a militat pentru rezolvarea acestei probleme atât de importante pentru locuitorii comunei. Acum însă, în prag de alegeri, Gospodaru se arată direct interesat de execuţia lucrărilor la acest pod. Nu putem să nu ne întrebăm de ce nu a bătut la uşile ministerelor cât era la Bucureşti pe banii oamenilor din colegiul uninominal 10? Poate ar fi avut mai multe şanse în rezolvarea problemelor, însă alegerile sunt o dată la 4 ani!!!

Accesând linkul următor, puteţi urmări declaraţiile de avere ale deputatului Gabriel Dan Gospodaru:

http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.mp?idm=129&cam=2&leg=2008&pag=5&idl=1&prn=0&par=12817

Alte “referinţe” găsite în presa locală despre Gabriel Dan Gospodaru vi le dezvăluim şi dumneavoastră:

Sandinio.ro: “Hibernarea a luat sfârşit pentru Dan Gabriel Gospodaru. Dacă nu v-aţi făcut dinţii la cabinetul acestui medic atunci nu aveţi de unde să-l cunoaşteţi. Pentru că munca sa în Parlamentul României este sublimă, dar lipseşte aproape cu desăvârşire. Şi nu doar în Camera Deputaţilor, ci şi în colegiul pe care cu cinste îl reprezintă”

Sandinio.ro: “Despre unii parlamentari de pe la noi nici nu mai ştim dacă trăiesc. Din punct de vedere politic, evident, pentru că acţiunile la care participă şi activitatea din Parlament sunt egale cu zero. Unul dintre ei este şi deputatul PD-L de Suceava Dan Gabriel Gospodaru. Astăzi, după luni întregi de ariditate, deputatul a ieşit cu pieptul dezvelit la bătaie. Şi nu singur, ci împreună cu un alt ilustru anonim: senatorul Sorin Fodoreanu, reprezentant al aceluiaşi partid de guvernământ PD-L.”

Radiotop.ro:

Deputatul Gospodaru, o bocitoare populistă

Deputatul PDL din Colegiul Humor-Cîmpulung, Dan Gabriel Gospodaru, a intrat şi el în corul populiştilor care interpretează melodii de jelanie. Domnul Gospodaru cîntă şi plînge cu lacrimi de crocodil pe umărul poporului de care parlamentarii Opoziţiei îşi bat joc pe banii lui. Cântăreţul în strună al regimului Băsescu şi coristul populist Dan Gabriel Gospodaru o spune din gură pe aia cu parlamentarii USL care-i costă pe români 1,4 milioane de euro şi care, de banii ăştia, nici măcar nu vin la serviciu. Dar, dacă domnul Gospodaru merge conştiincios la Parlament de patru ani, de cînd liderul PDL Suceava, Gheorghe Flutur, l-a făcut deputat, cu ce îl încălzeşte pe el, pe popor? Dan Gabriel Gospodaru este ca un fotbalist de mâna a şaptea care se prezintă la antrenamente, dar, fiind lipsit de talent şi de nerv, nu ajută echipa şi nu-i bucură cu nimic pe spectatori. Însă, dacă de fotbalistul de mâna a şaptea e nevoie măcar pentru a fi echipa completă, domnul Gospodaru poate să lipsească liniştit, pentru că nu-i simte nimeni absenţa. Nu i-o simte nici măcar atunci cînd Puterea are nevoie să-şi treacă nişte legi, pentru că, la Camera Deputaţilor, în comparaţie cu Senatul, PDL-ul are suficienţi ridicători de mâini. Şi-acum, rubrica „Lumea medicală”: „Din cei aproximativ 200 de stomatologi suceveni care aveau contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, numai 70 şi-au reînnoit contractele. Motivul este acela că un dentist primeşte lunar doar 1.000 de lei”. La cît de scumpe sînt materialele, cu banii ăştia nu se poate face mare lucru. Dan Gabriel Gospodaru este şi el medic stomatolog. Unul care îşi practică meseria de mai bine de 30 de ani. Deci, domnul Gospodaru ştie foarte bine cum îşi bate joc Statul Român de stomatologi şi, implicit, de pacienţii acestora. Şi mai ştie ce ar trebui făcut pentru ca lucrurile să meargă spre bine. Cu toate acestea, de cînd este deputat, parlamentarul-stomatolog nu a făcut nici o lege care să îmbunătăţască asistenţa medicală stomatologică. Grav, pentru că Dan Gabriel Gospodaru este plătit să facă legi, şi nu să cânte în corul bocitoarelor populiste.”
VA URMA

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.