Ioan Bogdan Codreanu, actualul edil al comunei Pojorîta, dar și candidatul Partidului Mișcarea Populară pentru șefia Consiliului Județean Suceava, provine dintr-o familie cu oameni prietenoși și disciplinați, mama sa fiind, ani de zile, profesoară de Limba și literatura română, iar tătăl său, tehnician veterinar.

12952710_1015428455194173_117378925_oA urmat școala primară și gimnazială în comuna natală Pojorîta, iar în anul 1989 a dat examen de admitere la Liceul Silvic din Câmpulung Moldovenesc, liceu  pe care l-a absolvit în anul 1993. Tot în același an a susținut examenul de admitere la Școala Postliceala Silvică din Câmpulung Moldovenesc, la specializarea Silvicultură, pe care a absolvit-o în anul 1995. A fost încorporat la unitatea militară UM 30 Garda – „Mihai Viteazu” din Bucuresti, iar după terminarea stagiului militar a revenit în comuna natală. În anul 1997 a fost încadrat pe postul de technician silvic, pe probleme tehnice, la Grupul Școlar Silvic din Câmpulung Moldovenesc. A activat pâna anul 1999, an în care a susținut un examen de ocupare a unui post de inspector în cadrul Inspectoratului Teritorial Silvic Iasi, examen susținut la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, în urma căruia a fost admis. În anul 2000 a susținut examenul de admitere la Facultatea de Silvicultură din cadrul Universității „Stefan cel Mare” din Suceava, pe care a absolvit-o în anul 2005 cu examen de licență, cu media 9. În anul 2003 s-a transferat la Garda Națională de Mediu, facând parte din Direcția de Control Silvic și Cinegetic, având funcția de comisar principal. În anul 2007, în urma reorganizării Gărzii Naționale de Mediu, a fost transferat în cadrul Comisariatului Regional Suceava pe funcția de comisar principal cu probleme de Silvicultură, vânătoare și pescuit, funcționând pâna la data de 1 mai 2008, când s-a autosuspendat din această funcție.

12962646_1015428605194158_45378202_o„În anul 2008 m-am înscris împreună cu alți tineri într-o luptă deloc ușoară, cea pentru funcția de primar al comunei Pojorîta. Dorința de a conduce această comunitate a izvorât din speranța de a transforma în realitate câteva proiecte, care să scoată din anonimat această comună. Trebuie să recunosc că sunt un om al faptelor și nu al vorbelor. Pentru mine cuvântul are valoare dacă are acoperire în fapte. Consider că nu poți face nimic singur, ci în echipă, iar această echipă trebuie să fie formată din oameni care muncesc și care își asumă totodată și răspunderea pentru ceea ce au făcut. Îmi plac oamenii care au caracter, sunt hotărâți și puternici, care nu dau înapoi când apar greutăți, până la urmă, inevitabile în munca administrativă. Sunt un luptător, am dovedit asta când am arătat că în opt ani de administrație locală se poate face mult, cu vorbe puține și voi demonstra asta și la nivel județean”, a declarat pentru SuceavaLive, Ioan Bogdan Codreanu, candidatul PMP la Consiliul Județean Suceava.

 

Proiecte de dezvoltare a județului care pleacă din nevoile oamenilor

În același timp, Ioan Bogdan Codreanu are o strategie de dezvoltare a județului, iar proiectele pleacă din discuțiile pe care le are cu oamenii din județ și din nevoiele acestora.

„Mulți dintre cetățenii comunei noastre, și nu numai, au fost alături de echipa mea, înțelegând că munca cinstită și responsabilitatea sunt mai presus de toate. Nu am promis niciodată ceva ce știam că nu voi putea înfăptui, pentru că iubesc adevărul și dreptatea. Sigur, e mai ușor să critici, decât să muncești și totodată, să ai tăria de caracter să-ți asumi public tot ceea ce ai făcut. Pietrele sunt aruncate întotdeauna în pomii roditori”, a conchis Ioan Bogdan Codreanu.

4 Responses

  1. Dana

    mai bine ramaneti in comuna ,sunteti mai util comunei si ar fi pacat sa se aleaga praful din tot ceea ce ati facut !

    Răspunde
  2. Mioara

    PMP=basescu+udrea+ ce-o mai fi. Pacat ca oameni de valoare nu pot scapa de eticheta de a fi basist

    Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.