În spațiul public au apărut o serie de informații conform cărora IPS Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, s-ar afla în stare gravă la un spital din Iași, fiind intubat. Întrucât reprezentanții Bisericii nu au transmis nimic oficial până acum, iar sucevenii vor să afle adevărul despre starea de sănătate a ierarhului lor, SuceavaLIVE s-a decis să afle adevărul.

Deși nu a existat un punct de vedere oficial cu privire la starea de sănătate a IPS Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, contactat telefonic, unul dintre reprezentanții Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților a negat informațiile apărute în spațiul public cu privire la faptul că ierarhul ar fi intubat în stare gravă sau internat în spital. Ba mai mult de atât, acesta a precizat că ierarhul se află în carantină la reședința sa.

„IPS Calinic este bine, așa cum a fost și până acum, însă pentru că a fost conactul preotului David a trebuit să stea în carantină. IPS Calinic lucrează, deși nu este la birou”, a declarat purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, preotul Alexandru Sava.

Întrebat care a fost rezultatul testului COVID al Arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților, purtătorul de cuvânt a precizat că starea de sănătate a ierarhului este privată și că nu știe dacă s-a testat sau nu, întrucât acesta s-a aflat în carantină. În schimb, a putut preciza că restul angajaților Arhiepiscopiei au avut rezultate negative la testele pentru depistarea coronavirusului. Menționăm că preotul Alexandru Sava a precizat că se va interesa și va comunica redacției noastre care a fost rezultatul testului COVID, însă până la ora publicării articolului nu a comunicat nimic.

Totuși, mai multe surse credibile au declarat total contrariul. Astfel, potrivit unor surse din cadrul Spitalului Județean Suceava, IPS Calinic a ales să fie tratat într-un spital din Iași, mergând direct acolo atunci când s-a infectat cu coronavirus.

Potrivit unor surse din Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic s-ar afla în prezent într-un centru de recuperare post-COVID.

Potrivit altor surse demne de luat în calcul, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților nu ar fi depășit boala, fiind în continuare internat într-un spital din Iași.

Pentru a lămuri situația și pentru a-i informa pe cetățenii județului Suceava, cerem public un punct de vedere oficial (comunicat de presă) prin care să se explice clar care este ADEVĂRUL în ceea ce privește starea de sănătate a IPS Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților!

Ținând cont că este vorba despre o înaltă față bisericească, preoții vor comunica doar adevărul.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.