În materialul următor vă prezentăm contracandidaţii pentru colegiul uninominal 1 de deputaţi care cuprinde municipiul Suceava, mai puţin cartierul Burdujeni şi cartierul Burdujeni-sat.

Colegiul Uninominal 1:

Cuprinde municipiul Suceava fără cartierul Burdujeni

Uniunea Social Liberală îl aruncă în luptă pe copreşedintele Ştefan Alexandru Băişanu. Surpriza nu este foarte mare, Băişanu anunţându-şi candidatura primul.

Băişanu este cadru didactic la Universitatea Ştefan cel Mare din Suceava. Acesta a candidat în 2004 la Primăria Suceava din partea PUR, când a obţinut un rezultat bun, însă în urma unor negocieri cu PSD a renunţat la funcţia de viceprimar. În perioada 2005 – 2008 a fost subprefctul judeţului Suceava. La începutul anului 2008 este numit prefect. Renunţă la funcţie pentru a candida pe colegiul de deputaţi 1, însă fără succes. Candidează în 2012 pentru fotoliul de primar al municipiului Suceava, dar pierde la un număr infim de voturi în faţa lui Ion Lungu. Ştefan Alexandru Băişanu este vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Suceava.

Alianţa România Dreaptă o trimite în luptă pe Sanda Maria Ardeleanu.

Colegă de serviciu cu Băişanu, Sanda Ardeleanu predă la Universitatea suceveană. Aceasta a candidat în 2008 pe acelaşi colegiu ieşind deputat de Suceava. Pană în anul 2008 Ardeleanu nu a avut activitate politică, singurul lucru cu care s-a făcut cunoscută fiind în domeniul universitar. În prezent, Sanda Maria Ardeleanu este deputat pe Colegiul Uninominal 1 Suceava.

Surpriza pe care PP – DD-ul a pregătit-o pentru acest colegiu este pe măsura aşteptărilor. Marius Boghian va intra în luptă cu cei doi profesori universitari.

Actualul şef al Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică Costâna, detaşat la Mitocul Dragomirnei, care a crescut în organizaţia de tineret a PD-ului se vrea de la Costâna în Camera Deputaţilor. După un mandat de consilier judeţean PD-L, Boghian şi-a jucat cartea în PNL. Ar fi vrut să ajungă director de instituţie pe spatele liberalilor.

După ce Băişanu l-a acceptat în partid, acesta s-a supărat, s-a îndreptat către PP – DD şi candidează împotriva fostului şef.

Încă o candidatură apărută pe ultima sută de metri este cea a fostului senator PNŢCD, Petru Juravlea. Acesta va candida din partea Partidului România Mare.

Petru Juravlea a candidat la alegerile locale din acest an pentru fotoliul de primar, rezultatul fiind scandalos. Acum Juravlea mai încearcă odată, în acelaşi colegiu în care nu a reuşit nimic la locale.

Din partea Uniunii Democrate a Maghiarilor din România va candida Anna Maria Dudas. Prea multe despre candidatul maghiarilor nu ştim, însă revenim cu amănunte imediat ce descoperim noutăţi.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.