Oameni din peste 50 de țări s-au alăturat Legiunii Internaționale de Apărare Teritorială a Ucrainei, parte a armatei țării, de la începutul invaziei rusești, pentru a încerca să oprească avansarea trupelor inamice.

Străini din Canada, din nordul Europei și chiar din Coreea de Sud luptă în aceste zile alături de soldații ucraineni, spune Damien Magrou, conducătorul Legiunii, pentru publicația italiană Corriere Della Sera.

„Legiunea Internațională Ucraineană face parte din armata oficială de la Kiev. Nu suntem o miliție. Suntem un departament oficial, o unitate de luptă. (…)

Ultima dată când am verificat, acum două zile, aveam 52 de naţionalităţi, au venit inclusiv din Coreea de Sud. Cei mai numeroşi sunt britanicii şi americanii. Dar provin mulți și din statele baltice și din nordul Europei. Și sunt mulți din Canada”, spune militarul. ”Cei mai numeroși din Europa, după britanici, sunt francezii, germanii și portughezi. (…)

În general sunt tineri. Majoritatea au între 25 și 40 de ani. Dar acceptăm și seniori între 60 și 80 de ani. Aș spune că acoperim toată gama de adulți. Avem și câteva femei. Ultima dată când am verificat erau 3% din total”, a precizat Damien Magrou.

Din Legiune fac parte persoane cu pregătire militară. Armata ucraineană nu are timp să instruiască oamenii fără experiență, explică Damien Magrou.

„Rolul meu este să am grijă de ei. Apoi mă ocup de logistică, organizez transferuri din Polonia, țară unde sosesc din aproape toată lumea. Apoi mă ocup de partea de strângere de fonduri. Dar și comunicarea pe rețelele de socializare și presă. (…)

Acum căutăm doar profiluri de oameni care au deja pregătire militară, care au fost pe câmpul de luptă, care au fost deja în zone de război. Nu avem nevoie de cineva fără experiență pentru că nu facem prea multe antrenamente. Apoi sunt profiluri ca ale mele, care acționează în culise pentru a susține. Nu există diferențe formale sau de principiu în privința femeilor. Multe dintre ele au pregătire medicală.”, a declarat conducătorul Legiunii, potrivit a3.ro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.