Primăria Municipiului Câmpulung Moldovenesc a câștigat definitiv în instanță cele două cinematografe, „Moldova” şi „Luceafărul”, aflate în posesia RADEF. Anunțul a fost făcut de către primarul Mihăiță Negură, care a subliniat că, prin sentinţa nr. 44/13.03.2018 a Curţii de Apel Suceava – Secţia de contencios administrativ şi fiscal, pronunţată în dosarul nr. 713/39/2017, a fost admisă acţiunea în contencios administrativ formulată de Municipiul Câmpulung Moldovenesc şi Consiliul Local al municipiului Câmpulung Moldovenesc, R.A.D.E.F. ,,România-Film” fiind obligată la predarea sălilor de spectacol cinematografic „Moldova” şi „Luceafărul” din Câmpulung Moldovenesc, împreună cu terenurile şi bunurile mobile aferente, pe bază de protocol, în termen de 30 de zile de la rămânerea definitivă a hotărârii judecătoreşti.
Totodată, edilul a precizat că împotriva sentinţei nr. 44/13.03.2018 a Curţii de Apel Suceava, R.A.D.E.F. ,,România-Film” a formulat recurs.
Prin decizia nr. 1344/03.03.2021 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Secţia de contencios administrativ şi fiscal, pronunţată în dosarul nr. 713/39/2017, recursul promovat de R.A.D.E.F. ,,România-Film” a fost respins, sentinţa nr. 44/13.03.2018 a Curţii de Apel Suceava rămânând definitivă.
Cinema „Luceafărul” a funcționat la etajul fostului Palat Comunal (fostei primării) și s-a numit inițial „Cinematograful Maxim Gorki”, iar Cinema „Moldova” s-a numit inițial „Cinematograful 23 August”.
În anii 1962-1963 – Cinema „Moldova” a luat locul I pe țară (în întrecerea socialistă) sub conducerea directorului Vasile Tanu și a domnului Aurel Rotaru.
„Astfel aici a fost creat sediul „Secției cinematografice Câmpulung Moldovenesc” care avea în subordine următoarele cinematografe, pe film de 16 mm: Vama, Prisaca Dornei, Frumosu, sat Deia, Vatra Moldoviței, sat Paltinu, sat Ciumârna, Moldovița, sat Argel Km 14, Sadova, Pojorâta, Fundu Moldovei, sat Botuș, Breaza, Breaza de Sus, Moldova Sulița, Izvoarele Sucevei, sat Bobeica, coordonator fiind Titi Ojog.Intenţia primăriei după preluarea cinematografelor este de a le folosi exclusiv în domeniul cultural”, a subliniat Mihăiță Negură.
Lasa un raspuns