Cinematograful „Arta” din Ițcani ar putea fi modernizat, dacă totul funcționează cum trebuie sau dacă nu găsește Lungu o altă promisiune electorală.

Astfel, în primă fază ar trebui să se facă un studiu de fezabilitate, iar proiectul ar trebui să se desfășoare pe parcursul a mai mulți ani, ceea ce înseamnă că, Lungu încă nu a acceptat ideea că mai există viață și dincolo de Primăria Suceava.

Ion Lungu, înfometat de proiecte electorale și de pâine „Așa cum se știe, noi am transferat cinematografele la primărie, l-am modernizat pe cel de la Modern, urmează în perioada următoare să modernizăm și Cinema «Arta» din Ițcani. Astăzi mergem în Consiliul Local cu o rectificare de 130.000, 100.000 pentru un buget de reabilitare a acestui cinematograf, 30.000 pentru studiul de fezabilitate. Sigur că ne dorim să facem și acolo ce am făcut la Cinematograf Modern, să înălțăm clădirea, să facem expertiză, tot ce trebuie, cu încă un etaj, în așa fel încât să avem sală de cinematograf, un spațiu pentru primărie, Poliția Locală, Poliția Națională, un cabinet medical, o farmacie  și sediul «Asociației Gospodarilor din Ițcani»” , anunță primarul.

Și ca totul să meargă ca pe roate, Lungu vrea „de restu’ caramele”, adică și-a propus să mai și închirieze spațiile care nu vor fi folosite pentru Primăria Suceava.

„Dacă mai înălțăm cu încă un nivel, eu cred că putem realiza aceste lucruri, la fel cum am reușit și în Burdujeni. Pot încăpea aceste spații, pentru ca și această clădire să aibă o funcționalitate multiplă, nu numai ca cinematograf, ci și ca spații administrative sau utilitare. De la primărie, vom face birouri ca și la sediul din Burdujeni, pentru a nu mai fi nevoiți oamenii să vină tocmai în Areni. Se știe foarte bine că nu prea sunt cabinete medicale de stat în Ițcani și vrem să facem unul acolo, și la fel, o farmacie. Sunt niște probleme pe care le-am discutat cu oamenii de acolo și sperăm să le facem viața mai ușoară. Eu cred că a venit momentul să facem și această investiție, sigur că nu e vorba de o investiție simplă de a moderniza cinematograful, vrem să facem o supraînălțare a clădirii și o redimensionare, în așa fel încât să avem un spațiu al primăriei în cartier. Birourile ce se vor face acolo le vom putea da în chirie medicilor care vor să își facă acolo cabinet medical sau farmaciilor. Vom face o licitație, dar  mai întâi trebuie să ducem la bun sfârșit proiectul. Oricum clădirea nu va fi gata anul acesta, ci în următorii ani, pentru că nu avem destui bani. Sperăm în mandatul viitor”, a conchis Lungu.

Dacă ne gândim că edilul Lungu folosește în ultima perioadă foarte multe replici de-ale deputatului Ioan Balan, precum: „trebuie să modernizăm orașul de la scară de bloc” și altele, nu este exclus ca Ioan Balan, să fi făcut o faptă de milostenie și să îi fi lăsat lui Lungu strategia sa de campanie, având în vedere faptul că el trebuia să fie candidatul PNL la Primăria Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.