Ciocolata Rom, cea mai vândută din România, fabricată de peste 50 de ani în țara noastră, a fost „renegată” la italieni. Ministerul Sănătății de acolo a explicat decizia luată.

Ministerul Sănătății din Italia a retras de la comercializare un lot de ciocolată Rom pentru că batoanele scoase la vânzare de o societate comercială nu aveau tipărite pe ambalaj și informațiile complete în limba italiană, ci doar în română şi maghiară.

Decizia luată pe 23 decembrie 2020 a fost publicată pe site-ul ministerului pe 30 decembrie, unde se specifică și faptul că a fost notificat producătorul din România al ciocolatei, compania Kandia.

Cum se apară producătorul Kandia

Producătorul Kandia a precizat pentru Știrile PRO TV că toate ciocolatele Rom pe care le exportă în Italia sunt marcate corespunzător, potrivit legislației în vigoare, iar batoanele oprite de la comercializare erau luate, cel mai probabil, direct din România.

”Kandia Dulce exportă produsele dulci îndrăgite de români, pe teritoriul Italiei, prin doi parteneri comerciali care distribuie aceste produse în nume propriu pe piață italiană. Toate produsele noastre destinate piețelor de export, inclusiv Italiei, sunt etichetate corespunzător cu informații complete despre produs. În urma verificărilor derulate prin partenerii noștri comerciali din Italia, am constatat că produsele ROM la care face referire presa italiană nu sunt dintre loturile de produse exportate de către Kandia Dulce pentru comercializare în Italia. Este posibil ca aceste produse să fi fost achiziționate de diverși operatori comerciali italieni de pe piața din România și nu implică Kandia Dulce în niciun fel. Operatorii comerciali care pun pe piață produse achiziționate în mod independent au obligația etichetării corespunzătoare a acestora. Vă garantăm că toate produsele ROM sunt produse sigure, de cea mai buna calitate și sunt îndrăgite de românii din întreaga lume”, a transmis Kandia Dulce România pentru Știrile PRO TV.

 

 

Sursa: Cancan.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.