550.000 lei este suma pe care guvernul a alocat-o pentru a acorda ajutoare umanitare de urgenţă în baza unor programe aflate sub coordonarea ONU.

„România se alătură statelor donatoare care participă la Conferinţa la nivel înalt în privinţa refugiaţilor ce se va desfăşura la Londra în 4 februarie. În acest sens, Guvernul a aprobat o Hotărâre prin care se alocă suplimentar bugetului Ministerului Afacerilor Externe suma de 550.000 de lei pentru acordarea ajutorului umanitar de urgenţă pentru refugiaţi. Ajutorul umanitar va fi acordat pentru programele coordonate la nivelul Organizaţiei Naţiunilor Unite, respectiv Planul pentru pentru Răspuns Umanitar în Siria şi Planul regional pentru refugiaţi şi rezilienţă, instrumente instituţionale, de cooperare inter-agenţii ONU, instituite ca urmare a amplificării crizei refugiaţilor”, a meníonat Biroul de presă al Guvernului.
Acordarea ajutorului umanitar se face în baza angajamentelor europene şi internaţionale semnate de România, dar și în contextul crizei umanitare, cât şi relaţiilor bilaterale dintre statele care găzduiesc un număr mare de refugiaţi și România.

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.