Fostul premier al României Dacian Cioloş a vorbit despre statutul pe care acesta l-a dobândit pe scena politică românească, în cadrul unei dezbateri la Cluj-Napoca.

Liderii pot fi şi creaţi (…). Eu sunt un lider creat de media într-un anumit fel. Eu îmi dau seama că am acumulat un anumit fel de capital fără să vreau neapărat, dar îl am acolo, şi sigur că o să încerc să îl valorific cât mai bine”, a afirmat Dacian Cioloş.

Mai mult, fostul premier a ţinut să precizeze că sunt „foarte multe lucruri care pot fi făcute şi fără să fii la guvernare”.

La nivel central, asociaţia platformei respective, vrem să facem nişte departamente unde oameni care au competenţe şi idei pe anumite domenii să poată să modereze grupul care colectează idei sau de pe sectoare sau din teritoriu şi să venim cu propuneri, chiar propuneri legislative, cu anumite idei care sau să facă obiectul unor potenţiale programe de guvernare în viitorul apropiat sau chiar unele dintre ele să poată fi implementate dacă ele nu au neapărat nevoie de decizii, de politici publice”, a completat Dacian Cioloş.