Dacian Cioloș va continua să lucreze la proiectul Platforma România 100, dar ar putea renunța la ideea dezvoltării unei componente politice a acestuia, în urma unei alianțe de ultim moment cu un partid parlamentar.

USR a anunțat că vrea să reia un proiect administrativ al lui Cioloș, din perioada în care acesta era prim ministru, și să îl promoveze într-o nouă formă. Formațiunea este lipsită de un lider, după demisia lui Nicușor Dan din fruntea partidului.

„Primul proiect de colaborare între Uniunea Salvați România și România 100 se concretizează sub forma ”Comisiei de Tăiat Hârtii 2”, care își propune continuarea procesului de debirocratizare a instituțiilor publice din România și simplificarea interacțiunii cetățeanului cu statul, început de Guvernul Dacian Cioloș.

Actualul proiect este un început de colaborare firesc între Uniunea Salvați România și România 100 întrucât deputații USR Cristian Ghinea și Cătălin Drulă au coordonat acest proiect în guvernul Cioloș, primul fiind și inițaitorul primei Comisii de tăiat hârtii. ”, arată un comunicat de presă al USR remis PSNews.ro.

„Debirocratizarea începută la guvern este unul dintre lucrurile cu care mă mândresc cel mai mult din trecerea mea prin serviciul public. Sper că acest proiect USR, sprijinit de România100, să ne aducă noi motive de a fi mândri. Pentru publicul nostru tracasările continue pe care le suferă din partea instituțiilor publice sunt motive de nervi și avem datoria de a continua debirocratizarea statului român”, explică depuatul Cristian Ghinea.

Pentru a iniția procesul de debirocratizare, Guvernul Cioloș a emis anul trecut Ordonanța de Urgență nr. 41/2016 și alte câteva hotărâri de guvern și ordine de miniștri. Pe 27 iunie 2017 OUG nr. 41/2016 a fost aprobată prin lege în Parlament, devenind primul act normativ care are ca obiect simplificarea procedurilor administrative, fiind obligatorie pentru autorități și instituții.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.