În cadrul unui interviu la postul francez de televiziune LCI, premierul Dacian Cioloș a declarat că scutul antirachetă din România nu este îndreptat împotriva Rusiei și s-a declarat îngrijorat „de faptul că există conflicte care destabilizează regiunea”.

dacian ciolos„România este frontiera NATO. Suntem într-o zonă unde există conflicte care nu sunt provocate de România sau de țări ale Uniunii Europene. Rusia este un mare vecin, dar România nu a luat măsuri împotriva Rusiei. Sistemul antirachetă nu este îndreptat împotriva Rusiei”, a subliniat prim-ministrul roman.

Cioloș a mai declarat că Vladimir Putin este cel care a luat „această măsură care a creat situația pe care o cunoaștem în Ucraina”.

„Sunt îngrijorat în primul rând de faptul că există conflicte care destabilizează regiunea și bineînțeles că trebuie să ne gândim la cum să ne apărăm în caz că se întâmplă ceva. Însă dacă ne uităm în istorie, România nu se caracterizează prin agresiune. Și nu o va face nici acum”, a adăugat premierul Cioloș.

Dacian Cioloș a menționat că viitorul Summit NATO de la Varșovia va fi ocazia de a se discuta poziționarea Alianței Nord-Atlantice în flancul său estic.

„Trebuie luate măsuri pentru a descuraja orice conflict potențial pe teritoriul NATO”, a încheiat Dacian Cioloș.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.