Ciprian Șlemco, manager și Tour Guide la o companie de turism, a vorbit despre importanța înființării Poliției turistice în țara noastră.

„Aproape toate țările Uniunii Europe au Poliția turistică. Această instituție va proteja oamenii care lucrează în turism, dar și pensiunile legale se pot proteja prin această poliție turistică”, a declarat Ciprian Șlemco.

Potrivit lui Șlemco, România se află printre țările europene care foarte mulți ani nu a avut decât o autoritate națională a turismului, fără foarte multă putere, pentru că făcea parte din alt minister, Ministerul Economiei.
„Acum avem Ministrul Turismului, avem un nou ministru al Turismului, care am văzut că este o persoană foarte deschisă către ceea ce se întâmplă în turism. Noi, ghizii, suntem reprezentați destul de bine, federația ghizilor deja prinde contur, avem un președinte, Gheorghe Vasiliu, care este un ghid cu experiență, un om care stăpânește foarte bine legislația din domeniu turismul și, sperăm noi, că ne vom așeza la masa comisiei pentru turism și ne vom spune of-urile”, a mai adăugat acesta.
La Conferința Națională a Ghizilor de Turism din România, care a avut în luna februarie, la Oradea, înființarea Poliției turistice s-a aflat printre cele mai importante subiecte dezbătute, alături de școlarizarea și formarea ghizilor, lipsa ghizilor locali în diverse regiuni ale țări și despre cum ar trebui să fie respectată această meserie.