Preşedintele organizaţiei PSD Rădăuţi, Nistor Tătar nu a dorit să comenteze lovitura primită în urma deciziei Consiliului Local Rădăuţi, de a-l repune în funcţie pe Tiberiu Maerean. Acesta s-a rezumat doar la a spune că „Maerean nu a respectat decizia Biroului.”

Trec trei zile, şi se mai organizează o şedinţă extrordinară. Punctele pe ordinea de zi? Demitera lui Tiberiu Maerean. Vorbim, aşa cum v-aţi dat seama deja, despre situaţia de la Primăria Municipiului Rădăuţi.

Joi, 19 martie, CL Rădăuţi a hotărât ca Maerean să rămână la conducerea municipalităţii rădăuţene.

În acelaşi timp,Nistor Tătar, preşedintele PSD Rădăuţi, consideră ca mandatul lui Maerean nu va dura prea mult. Mai exact, Maerean va mai fi „primar”, pâna la următoarea şedinţă a Consiliului Local, care va avea loc marţi, 24 martie.

Tătar are şi o explicaţie pentru rezultatul şedinţei de joi. Concret, acesta a afirmat că în cursul zilei de miercuri, mai mulţi consilieri locali, în frunte cu Tiberiu Maerean, au fost chemaţi la DNA Bucureşti.

După vizita de la DNA, Nistor crede că acestora li s-a făcut frică.

La 9 octombrie 2014, Instituţia Prefectului cerea dizolvarea de drept a Consiliului Local Rădăuţi.

La sfârşitul aceste luni, Curtea de Apel Suceava va decide care va fi soarta aleşilor locali rădăuţeni.

Menţionăm faptul că, în Rădăuţi ar putea exista o situaţie fără precedent. Mai exact, primarul Aurel Olărean se află în spatele gratiilor, Consiliul ar putea fi dizolvat, iar secretarului îi expiră mandatul în curând.

În acest caz, rădăuţenii vor fi nevoiţi să se prezinte la urne, pentru a alege alţi consilieri locali.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.