Lideri #rezist au făcut scandal în faţa casei lui Ion Iliescu, în ziua în care fostul preşedinte împlineşte vârsta de 90 de ani. 

Protestatarii, în frunte cu Marian Ceaușescu, au mers la locuinţa lui Ion Iliescu cu un tort pe care i-au pus o pereche de cătuşe.
„Hai, luați-vă tortul!”, „Hai să mâncăm la Iliescu în față!”, „La mulți ani cu pușcărie!, La mulți ani cu executare!”, au strigat protestatarii în faţa locuinţei lui Ion Iliescu.

Ion Iliescu împlineşte marţi 90 de ani

Fostul preşedinte al României a dispărut din spațiul public în ultimii ani din cauza problemelor de sănătate pe care le are.

Fostul preşedinte a avut mai multe probleme de sănătate în ultimii ani. Anul trecut, Iliescu a suferit o operație la inimă, după ce în 2005 medicii i-au montat cinci stenturi, iar în 2007 a suferit o intervenție la artera coronariană, moment în care i s-a adăugat al șaselea stent. Iliescu a fost activ până în anul 2017, după care a încetat să mai apară în spațiul public sau să scrie pe blogul său.

 

Ion Iliescu este acuzat de crime împotriva umanității

Pe 13 iunie 2017, Parchetul Militar i-a trimis în judecată pe Ion Iliescu, la data faptelor preşedinte al Consiliului Provizoriu de Uniune Naţională (CPUN) şi preşedinte al României;Petre Roman, fost prim-ministru; Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru; Virgil Măgureanu, fost director al Serviciului Român de Informaţii, general (rez.) Mugurel Cristian Florescu, adjunct al procurorului general şi şef al Direcţiei Procuraturilor Militare.

Procurorii spuneau că, ”pentru păstrarea puterii, nouă conducere politică și militară instaurată după 22 decembrie 1989 a efectuat acțiuni ce „au determinat uciderea, rănirea prin împușcare, vătămarea integrității fizice și psihice, respectiv lipsirea de libertate a unui număr mare de persoane, fapte care se circumscriu condițiilor de tipicitate ale infracțiunii contra umanității”.

Fostul președinte Ion Iliescu a răspuns acuzațiilor, afirmând, în 2017, că, „indiferent de ceea ce se străduiesc să acrediteze cei cărora acest act de demnitate nu le este pe plac”, în decembrie 1989 a avut loc o revoluție în România. Iliescu mai afirma că „moștenirea Revoluției Române este una eminamente pozitivă” și că ea ar trebui „apărată de toți cei care cred în libertate și în democrație”.

 

 

 

sursa: www.romaniatv.net

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.