Circulaţia rutieră se desfăşoară cu dificultate pe drumurile din judeţ, dar mai ales în zona Bălcăuţi- Ratoş, pe DE 85 dinspre Siret.

Potrivit Instituției Prefectului, se circula în condiţii de iarnă pe toate drumurile naţionale din judeţ, carosabilul fiind acoperit cu un strat de zăpadă frământată, având grosimea de 1- 2 cm.

Conform autorităţilor judeţene, ninge viscolit şi se formează suluri de zăpadă. Până în acest moment nu este niciun drum oprit circulației, dar este posibil ca acest lucru să se întâmple, dacă va mai viscoli.

Utilajele de deszăpezire sunt în prezent mobilizate la ambele secţii de drumuri naţionale. În zona de competenţă a Secţiei de Drumuri Naţionale Suceava se acţionează cu 19 autoutilaje pe toate cele 9 drumuri naţionale din administrare. Au fost împrăştiate 144 tone de material antiderapant. În acelaşi timp, în zona aflată în administrarea Secţiei de Drumuri Naţionale Câmpulung Moldovenesc se acţionează cu 24 autoutilaje pe toate cele 5 drumuri naţionale din administrare. Au fost împrăştiate 301 tone de material antiderapant. În ceea ce priveşte furnizarea de energie electrică, au fost înregistrate 12 deranjamente colective pe linie de joasă tensiune, fiind afectaţi 195 de abonaţi, şi două deranjamente pe linie de medie tensiune, respectiv Rădăuţi-Grăniceşti – 3.500 abonaţi şi Vicov-Putna – 400 abonaţi.

Temperatura aerului, la Suceava era, la ora 5:00, de minus 7,5 grade, la Gura Negri. De asemenea, stratul de zăpadă este între 3 cm (Siret) şi 28 cm (Cârlibaba).

Pe drumurile judeţene se circulă în condiţii de iarnă. Au fost împrăştiate 289,5 tone material antiderapant, acţionându-se cu 25 autoutilaje.
Drumul DJ 291A Zvoriştea – Frătăuţii Noi se circulă cu dificultate din cauza viscolului în zona comunei Muşeniţa. Autoutilajele sunt în lucru pe această porţiune de drum.
„Hotărârea este motivată de viscolul care a îngreunat circulaţia. Deşi drumurile nu sunt închise, deplasarea se face cu dificultate. Este o măsură de precauţie, pentru siguranţa copiilor Echipele E-ON sunt în teren pentru a remedia deficienţele apărute”, a precizat Florin Sinescu, prefectul judeţului Suceava şi preşedintele Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.