Premierul Florin Cîțu a declarat joi seara că, de la 1 iulie, ar putea urma și mai multe relaxări în funcție de evoluția situației. În privința mersului mai lent al campaniei de vaccinare, Cîțu spune că nu a fost vorba de o ținta de 5 milioane de vaccinați, ci scopul a fost ieșirea din pandemie.

Premierul arată cu degetul și înspre PSD acuzând liderii acestui partid că nu s-au implicat deloc în campania de vaccinare, că nu au făcut campanie pentru vaccinare și nu au încurajat oamenii în această direcție. Acesta mai spune că și-ar dori o implicare și mai activă din partea preoților.

Totodată şeful Guvernului a spus că nu se poate vorbi de privilegii în cazul persoanelor vaccinate anti-COVID-19, ci de încurajări pentru cei care nu s-au vaccinat încă.

Pandemia e depășită oarecum. Suntem încă în luptă, dar avem un program. În funcție de ce se întâmplă cu mai mulți paramentri. Azi am continuat cu relaxări mult așteptate mai ales pentru evenimentele publice și private. Deci de la 1 iunie, cu anumite condiții, dar putem să vorbim de o nouă etapă după un an care a fost dificil.

Portul măștii… am făcut un pas important. În spațiul public a fost scos pe 15. Acum în interior vom începe cu 5 persoane maxim în spațiu închis, da trebuie să fie toate persoanele vaccinate. În spațiile comune va fi în continuare cu mască.

Nu sunt privilegii. Nu sunt beneficii, ci normalitate. Asta facem: pași spre normalitate. Nu e un privilegiu, nimic special, e cum era viața înainte de pandemie. Nu e un privilegiu, ci o încurajare. Eu așa vreau să văd lucrurile. Încurajăm pe oameni să se vaccineze pentru a reveni la normalitate. Nu ne gândeam că o să vină vaccinul așa repede, a venit vaccinul, avem doze suficiente pentru toți și acum implementăm aceste soluții”, a mai spus premierul Florin Cîțu, pentru B1 TV.

 

 

Sursa: PS NEWS

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.