Preşedintele liberalilor Nicolae Ciucă a declarat că alianţa între PNL şi PSD poate fi explicată foarte simplu şi anume că traficul, aerul, educaţia şi serviciile din Bucureşti nu ţin cont de idelogiile de dreapta sau de stânga, iar cetăţenii se aşteaptă de la partidele din coaliţie să ducă o politică a faptelor.

„În situaţii şi vremuri tulburi, avem nevoie să facem acel minim sacrificiu de orgoliu, de ideologie şi să ne unim forţele pentru un obiectiv comun, un obiectiv echilibrat, un obiectiv care, într-adevăr, să demonstreze că putem să trecem peste momente care, de-a lungul istoriei, ne-au adus într-o stare de contondenţă politică, dar care iată că la un moment dat ne obligă să dăm dovadă de responsabilitate şi să facem ca tot ceea ce ne defineşte la centru-dreapta sau la centru-stânga să aibă un numitor comun care să fie dedicat, să fie pus în slujba cetăţeanului”, a afirmat Nicolae Ciucă, luni la Comitetul de Coordonare Extraordinar al PNL Sector 1.

El a mai spus că aerul, traficul din Bucureşti, educaţie şi serviciile medicale din Capitală nu ţin cont de idelogia de dreapta sau de stânga, iar oamenii se aşteaptă de la PNL şi PSD să facă „o politică a faptelor”.

„Această alianţă cred că poate fi explicată şi în cuvinte foarte simple. Aerul din Bucureşti nu ţine cont că avem ideologie de stânga sau de dreapta. Traficul din Bucureşti, deşi sunt unii care se află de la începutul mandatului pe contrasens, nu ţine cont de ideologie sau de doctrina de stânga sau de dreapta. Educaţia, serviciile medicale nu ţin cont de această ideologie. Asta o spun nu pentru a vă convinge pe dumneavoastră că aşa gândesc. V-o spun pentru că din întâlnirile pe care le-am avut şi le avem cu oamenii, în fiecare zi aproape, pe stradă sau în diferite activităţi şi când îi întrebăm ce contează mai mult – ideologizarea sau faptele care să ofere stabilitate, echilibru, aflăm că oamenii aşteaptă de la noi şi de la PNL şi de la PSD o politică a faptelor”, a mai spus liderul liberalilor.

„Astăzi e vorba despre încredere. Nu știu dacă mi-a citit gândurile domnul George Tuță, dar primul lucru de care vă vorbesc e incredere. La filiala PNL Sector 1 se desfășoară o activitate care trebuie să genereze încredere, să dobândească încrederea, și aceasta trebuie să fie încrederea în liderul filialei și în echipa de conducere a filialei S1, trebuie să fie un drum cu două sensuri.

Ca militar, dincolo de ce înseamnă partea aceasta formală a camaraderiei și respectului, cel mai important e ca indiferent de situație și există încredere, în camarad, in coeziune, in unitatea de acțiune a oricărei structuri, oricărei tip de structură militară. Și nu poti să funcționezi și să urmărești un obiectiv dacă nu există această incredere. La fel trebuie sa se intample si aici

De accea trebuie sa faceti in asa fel incat cetatenii, să le meritati increderea lor, că S 1 nu este un sector oatrecare. Știu că de-a lungul timpului s-a folosit această sintagma de apreciere: S1 e capitala capitalei. Trebuie să munciți astfel încât S1 sa redevină capitala Capitalei.

La rândul meu, am incredere in faptul că filiala Sector 1 sub conducerea lui George Tuță va face ca odată ce veți câștiaga primăria să schimbați toată această imagine total nepotrivită și total nerealitstă in comparație cu ce a fost o data filiala Sectorului 1 (…) Și e nevoie de experienta dlui primar A Chiliman ,de experiența și implicarea tuturor ce au reusit intr-o viata de om sa dobandeasca intelepciunea necesara sa va asezati, problemele cu care se confruntă Sectorul 1, sector care din pacate in momentele de fața e ramas cu acele probleme legate de gunoaiele de pe strada, sobolani si toate celelalte aspecte la care noi niciodată nu ne-am fi gândit.

Cred că prin această activitate prin care veți reuți să recâsștig increderea veti contribui la ceea ce noi ca partid , eu personal, intelegem ce înseamnă politica, a face politică. Sa schimbam perceptia. Avem nevoie să redobindim sa recastigam increderea , in tot ce inseamna deciziile si responsabolitatea politica”, a mai spus Ciucă.

Liderul PNL a vorbit și despre candidatul liberalilor la Primăria Sectorului 1, George Tuță, dar și de candidatul comun PSD – PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, potrivit psnews.ro.

„Sunt convins că George Tuță nu are nevoie de o prezentare anume, se prezintă prin faptele sale activitatea sa parlamentară, politică, este un om politic tânăr, un om politic ce și-a asumat o serie întreagă de proiecte la nivelul Parlamentului României. Este o voce, aș putea spune, o voce de care avem nevoie, critică cand e nevoie, este o persoană ce-și asumă obiective, este de asemenea o persoană care nu are liniste pana in momentul în care nu vede ca ce a promis se si intamplă

Avem un candidat comun, pe medicul Cătălin Cîrstoiu, medicul care s-a angajat să facă bine Bucureștiul, obiectivele și așteptarile, obiectiv noastre sunt subsumate asteptarilo cetățenilor Capitalei.

Am explicat de fiecare dată că în astfel de situații, in vremuri tulburi avem nevoie să facem acel minim sacrificiu de orgoliu, ideologie si sa ne unim forțele pentru un obiectiv comun ecnhilibrat care intr-adevar sa demonstreze ca putem sa trecem peste momente ale istoriei care ne-au adus in stare de contondenta, dar care ne obliga sa dam dovada de responsabilitate și să facem că tot ce ne defineste, la centru drepata sau centru stanga, sa aiba un numitor comn care să fie dedicat in slujba cetățeanului.

Această alianță cred că poate fi explicată și în cuvinte foarte simple. La București nu ține cont că e de drepata, stanga, traficul nu tine cont ca de la inceputul mandatului se afla pe contrasens, nu tine cont de ideologie. Educația, serviciile medicale nu țin cont de această ideologie. V-o spun că (…) oamenii pe stradă sau in alte activități, intrebă, mn ce contează mai mult: ideologizarea sau faptele. Oamenii așteaptă de la n oi, și de la PNL și de la PSD o politică a faptelor.

De aceea dacă trebuie să revin la ce spuneam la inceput, rostul nostru ca oamen ipolticii, rostul meu ca șef al PNl e de a-i face pe oameni să aibă încredere.

Trebuie să faceti politica pentru oameni, trebuie sa faceti politică pentru a menține relevanta PNL in capitala tarii”, a mai punctat Ciucă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.