O expediție ruso-indiană a descoperit două complexe antice cu figuri unice de piatră într-o provincie din zona Munților Himalaya. Potrivit directorului adjunct al Institutului de Arheologie și Etnografie (IAE) al Academiei de Științe din Rusia, Viacheslav Molodin, cele două complexe folosite pentru ritualuri antice aparțin unei civilizații necunoscute până acum, anterioare celorlalte care au ocupat vreodată vârfurile himalayane.

Constatările cu privire la această civilizație datează din Evul Mediu, spun cercetătorii, însă descoperirea ori a fost dată uitării, ori s-a încercat ascunderea adevărului despre existența sa. Toate sculpturile sunt realizate în același stil și sunt bogat decorate, deși fiecare piesă este unică. Descoperirea este unică.

„Au fost descoperite două complexe ritualice situate într-un loc îndepărtat în munți, locuri care nu sunt ușor de atins. În sanctuar s-au găsit aproximativ 200 de statui de călăreți, iar particularitatea lor este că uneori pe un cal sunt așezați nu numai un călăreț, ci doi, trei sau patru „, susține Viacheslav Molodin.

În apropierea sanctuarelor, arheologii au descoperit, de asemenea, mai multe surse de apă și alte structuri de piatră, care, după cum cred aceștia, sunt legate la aceste complexe religioase.

Descoperirea a fost catalogată ca fiind senzațională, deoarece am putea privi la o civilizație de multă vreme pierdută care a fost extrem de avansată, într-o zonă a lumii unde este foarte greu să pui piciorul. Nu este clar ce civilizație se află în spatele acestei moșteniri, spune Molodin, deoarece nu a fost văzut nimic asemănător în istoria artelor indiene. „Ar fi o populație care a apărut brusc în Himalaya, s-ar fi stabilit în zone îndepărtate și a lăsat această urmă a prezenței sale. Cine este această populație? Să nu mă întrebați pentru că nu știu să vă răspund”, declară cercetătorul.

Potrivit lui Molodin, constatările sunt surprinzătoare și fantastice. „Se părea că deja știm totul despre India, dar de fapt este prima dată când comunitatea științifică a auzit de acest loc. Nu este nimic publicat. Constatarea arată că nu știm totul despre planetă noastră și implicit despre istoria omului”, concluzionează cercetătorul într-o declarație acordată celor de la RIA Novosti.

Expediția a fost condusă de Natalia Polosmak și s-a desfăsurat pe parcursul a trei ani. Cercetarea acestor temerari este finanțată de AIE cu subvenții primite de la Fondul științific rus și Fundația Henkel din Germania.

sursa: https://www.ancient-code.com/archaeologists-india-find-evidence-previously-unknown-civilization/

sursa: https://ria.ru/science/20171012/1506671968.html

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.