Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a semnat contractul de finanțare pentru Proiectul „Învățământ special în zona transfrontalieră Suceava – Cernăuți: modern, incluziv și adecvat pieței forței de muncă”. În cadrul proiectului beneficiarii sunt Consiliul Județean Suceava, în calitate de lider și Instituția municipală Școala Specială Gimnazială Internat nr. 2 Cernăuți.

„Obiectivul principal al proiectului este îmbunătățirea calității actului educațional în unitățile de învățământ special din zona transfrontalieră Suceava – Cernăuți, în vederea facilitării inserției socio-profesionale a copiilor cu cerințe educaționale speciale (CES) pe piața muncii. Cele trei unități de învățământ care vor beneficia de acest proiect sunt: Centrul Școlar de Educație Incluzivă Suceava, Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Sf. Andrei” Gura Humorului, Școala Profesională Specială Câmpulung Moldovenesc”, a declarat șeful administrației județene.

Totodată, se are în vedere modernizarea cadrului educațional și îmbunătățirea competențelor cadrelor didactice, referitoare la activități de evaluare, diagnosticare și recuperare a copiilor cu CES, în patru școli speciale din Județul Suceava și Regiunea Cernăuți, modernizarea cadrului educațional și îmbunătățirea competențelor cadrelor didactice referitoare la activități de formare profesională a copiilor cu CES, în patru școli speciale din Județul Suceava și Regiunea Cernăuți și crearea pre-condițiilor necesare pentru adaptarea socio-profesională și facilitarea tranziției spre piața muncii, a copiilor cu CES în patru școli speciale din Județul Suceava și Regiunea Cernăuți.

Valoarea proiectului este de 332.791,97 euro și se desfășoară prin Programul Operațional Comun România-Ucraina 2014-2020, Prioritatea de investiții 1.1 Cooperare instituțională în domeniul educațional în vederea creșterii accesului la educație și a calității acesteia. Durata de implementare este de 18 luni, iar bugetul este împărțit între fonduri UE prin Instrumentul European de Vecinătate – ENI, în timp ce Consiliul Județean participă cu 8,10% din valoare, în timp ce Școala Specială Gimnazială Internat nr.2 Cernăuți are de alocat 1,90% din valoarea proiectului.

Prin acest proiect se dorește demara de activități ce constau în achiziționarea de dotări noi și echipamente tehnologice moderne necesare activităților de evaluare/diagnosticare/recuperare medicală și senzorială a elevilor cu cerințe educaționale speciale, precum și pentru formarea lor profesională adecvată așteptărilor pieței forței de muncă, în cadrul atelierelor și laboratoarelor școală.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.