În ședința Consiliului Județean de marți, 28 ianuarie, deliberativul a avut pe ordinea de zi și proiectul de hotărâre privind aprobarea repartizării pe unitățile administrativ teritoriale din județul Suceava a sumei de 27.316 mii de lei, reprezentând Fondul la Dispozițiea Consiliului Județean Suceava, pe anul 2020.

Trebuie precizat că, în cadrul ședinței, între consilierii județeni au fost câteva discuții în contradictoriu, iar unii dintre social democrații din deliberativ au declarat că nu sunt mulțumiți de modul de acordare a banilor susținând că unele dintre unitățile administrativ teritoriale au primit sume mici.

Pe de altă parte, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a subliniat că primăriile primesc sume modice de la CJ, însă primesc mult mai mulți bani din impozitul pe venit și din cotele defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetului.

„Voi încerca, prin mecanismele de la îndemâna  CJ Suceava, să fiu alături de primari”, a declarat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

În altă ordine de idei, consilierul județean Ioan Bădeliță a făcut precizări, după ce s-au adus acuze că banii s-ar împărți politic. Astfel, acesta a subliniat că Primăria Suceava este singura din județ care nu primește niciun ban de la Consiliul Județean în acest an, întrucât bugetul acesteia este mai mare decât al CJ, iar restul unităților administrativ teritoriale au primit sume de la Consiliu, spre deosebire de anii 2013, 2014, în care conducerea unității administrativ teritoriale județene era de la PSD. Atunci foarte multe primării din județul Suceava nu au primit niciun leu de la CJ. Între acestea numărându-se Adâncata, Mitocul Dragomirnei, Bosanci, Arbore, Frumosu, etc.

 

Aceasta este lista cu sumele alocate de Consiliul Județean Suceava primăriilor din județ:

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.