Un proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici și a Studiului de fezabilitate pentru construirea unui drum perimetral în incinta Aeroportului „Ștefan cel Mare” Suceava se află pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Județean Suceava.

Potrivit referatului de aprobare, la momentul actual aeroportul nu dispune de un drum perimetral de securitate, circulația realizându-se pe un drum improvizat de pământ, traficul auto desfășurându-se în condiții improprii, în special în perioadele cu precipitații abundente.
Pentru asigurarea securității în zonele aeroportuare este necesar un drum paralel cu gardul de împrejmuire, liber de obstacole în orice moment, care să permită patrularea motorizată la efectuarea serviciilor de pază și protecție, în scopul asigurării securității în zona de operațiuni aeriene. Totodată, acest drum perimetral va fi destinat și circulației autovehiculelor și personalului care desfășoară activități de întreținere a zonei din incinta aeroportului.
Drumul perimetral de securitate va avea o lungime de 5347,27 metri, iar în urma întocmirii Studiului de fezabilitate s-a estimat că pentru realizarea acestui obiectiv este necesară suma de 6.264.659,15 lei cu TVA inclus.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.