Deliberativul județean a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 19 august, prin vot unanim, proiectul de hotărâre pentru modificarea Hotărârii Consiliului Județean Suceava nr.206/2016 privind aprobarea Studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici aferenți Județului Suceava pentru proiectul „REGIUNEA NORD EST – AXA RUTIERĂ STRATEGICĂ 1: IAȘI-SUCEAVA”, care urmează să fie promovat la finanțare nerambursabilă, de UAT Județul Iași în parteneriat cu UAT Județul Suceava, în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 6 – îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională, prioritatea de investiții 6.1-stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale.

Proiectul a fost inițiat de către președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, care a precizat că OUG 114/2018 a făcut, ca la nivel național, să pornească un fenomen al neprezentării firmelor la licitații, întrucât sumele oferite de beneficiar, nu reușesc să acopere cheltuielile pe care contractantul le are.

„Urgența convocării ședinței extraordinare este determinată de necesitatea actualizării Devizului General și a principalilor indicatori tehnico – economici, aferenți județului Suceava pentru axa rutieră strategică Iași – Suceava, pentru a relua cât mai repede licitația”, a spus inițiatorul proiectului, Gheorghe Flutur.

Flutur a precizat că s-a implicat îndeaproape în scoaterea la licitație a investiției de circa 75 de milioane de euro, însă nu s-a prezentat nimeni.

„Vreau să știți că la prima licitație nu s-a prezentat nimeni nici la Botoșani, nici la Vaslui, deci este un fenomen național și atunci, discuțiile cu liderul de proiect au mers în vederea actualizării indicatorilor tehnico – economici. Suma alocată acestui proiect va crește de la 150 de milioane de lei, la 226 de milioane de lei”, a mai pus președintele Flutur.

Potrivit președintelui Flutur, în aceeași situație se regăsește și drumul județean care leagă localitățile Frasin de Broșteni. Se pare că nici acolo nu se înghesuie nimeni la licitație.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.