Primarul municipiului Suceava, Ion LUNGU, a anunțat vineri, după încetarea din viață a compozitorului, dirijorului şi folcloristului  sucevean George Sîrbu, că nu numele acestuia va f purtat de clădirea municipalității “Centrul pentru Sustinerea Traditiilor Bucovinene”, de pe strada Universității.

„Este o zi tristă pentru orașul nostru. Maestrul George Sîrbu a plecat la ceruri . Începând de astăzi lumea culturală din orașul nostru, folclorul sucevean, bucovinean este mai sărac.
Am avut un deosebit respect pentru Maestrul George Sîrbu, municipalitatea suceveană l-a răsplătit cu Titlu de Cetatean de Onoare al orasului nostru,iar in anul 2018 i-am acordat titlu de Cetațean al Centenarului.
A fost un bun creștin, având o buna colaborare cu Arhiepiscopia Sucevei și Rădăutilor. Am organizat la Suceava în anul 2009, la cerea dumnealui, Emisiunea Tezaur Folcloric, cu regretata Marioara Murarescu.

 

Maestrul lasă în urma un Ansamblu apreciat “Balada Bucovinei” , m-a rugat de mai multe ori sa ma implic în acest proiect când dumnealui nu va mai fi, lucru pe care îl voi face.

Ultima dată m-am intîlnit cu maestrul George Sîrbu la inceputul lunii februarie cand l-am sarbatorit pentru vîrsta de 85 ani,l-am gasit atunci vioi, glumet ca întotdeauna si plin de ospitalitate. A fost o legendă vie a folclorului românesc, creând și orchestrând generații intregi de artiști de muzica populară.

Pentru toate acestea ,in semn de respect din partea comunitatii sucevene, clădirea municipalității “Centrul pentru Sustinerea Traditiilor Bucovinene” de pe strada Universitatii, va purta numele lui GEORGE SÎRBU. Dumnezeu sa-l așeze in lunea drepților!”, a transmis primarul Ion Lungu.

Compozitorul, dirijorul şi folcloristul  sucevean George Sîrbu a încetat din viață vineri, 27 mai 2022, la vârsta de 85 de ani. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.