Fostul centru comercial Galleria Mall Suceava, care de la 1 iulie 2013 nu este decât o clădire pustie, ar putea fi preluat, cu chirie, de o companie de bricolaj, sau transformat într-un depozit logistic, după cum afirmă reprezentanţii companiei GTC.

Galleria Suceava este unul din cele 11 mall-uri din România care au dat chix, generând pierderi imense investitorilor. De altfel, Globe Trade Centre (GTC) a fost la un pas de a vinde trei mall-uri care îi aduceau pierderi. Compania a anunţat, în noiembrie anul trecut, că este în proces de vânzare a mallurilor Galleria Buzău (13.400 mp), Piatra Neamţ (12.800 mp) şi Suceava (10.800 mp).

Tranzacţia, care trebuia să se încheie la un preţ de circa 6 – 7 milioane euro, a picat după ce investitorul interesat de achiziţie s-a retras din afacere.

Chiar dacă Galleria Suceava a rămas gol, dezvoltatorul a reuşit să stabilizeze mall-urile din Piatra Neamţ şi Buzău, motiv pentru care acum nu mai este dispus să vândă cu orice preţ.

„La Suceava discutăm posibilitatea reconversiei proprietăţii. Avem câteva opţiuni, cum ar fi închirierea către un retailer de bricolaj sau transformarea imobilului într-un hub logistic, dar încă suntem în discuţii. Până la sfârşitul lunii septembrie, putem anunţa ceva sigur în privinţa mallului Galleria Suceava. Cele trei proprietăţi au fost privite ca un pachet care aduce pierderi, însă proiectul din Suceava destabiliza portofoliul. La Galleria Suceava au fost pierderi de peste 1 milion euro pe an. Numai taxa pe proprietate te îngroapă“, a declarat, pentru revista Capital, Ştefan Cremene, chief operations manager în cadrul GTC România.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.