Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, joi, 28 martie, că firma care a câștigat licitația pentru extinderea terminalului de pasageri de la Aeroportul Suceava și-a exprimat intenția ca până în luna noiembrie să finalizeze ridicarea clădirii.

Flutur a spus că a discutat cu firma care execută lucrările și că urmează ca în aceste zile să fie obținută viza pentru proiectul tehnic, iar apoi să fie începute lucrările.
Potrivit acestuia, lucrările de extindere a terminalului Aeroportului Suceava ar putea crea disconfort pasagerilor, dar este nevoie de aceste lucrări pentru creșterea calității serviciilor aeroportuare.
Contractul de proiectare și execuție pentru noul terminal de pasageri de la aeroportul sucevean a fost semnat în luna decembrie a anului trecut.

Astfel, se vor realiza lucrări pentru extinderea de nord  a clădirii existente, ce va cuprinde cele două zone, de plecări și de sosiri pasageri curse externe, dar și încăperi cu funcții conexe acestora, astfel încât  activitatea personalului să se desfășoare conform legislației internaționale în domeniu. Noua sală de regrupare pasageri plecări externe va acomoda un număr de 170 pasageri pe oră.
De asemenea, se va extinde și terminalul existent, în partea de est, ce va avea rol de sală de grupare pasageri pentru plecări curse interne. Noua sală va deservi unui număr de 86 de pasageri pe oră.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.