Sâmbătă, 04 octombrie, se desfășoară în Rădăuți o acțiune cu scop caritabil pentru ajutorarea unui copil amărât și bolnav, foarte bolnav. Până aici, nimic nou sub soare, dar grupul de oameni sufletiști care au decis să încerce s-o ajute pe Getuța au găsit o formulă cu care să premieze sufletele generoase, dăruindu-le frumuseți surprinse de artiști fotografi.

Inițiativa lui Cătălin Urdoi și a prietenilor săi, deși tributară rapidității cu care a fost pusă în practică, a găsit sprijin imediat, mai ales pentru că direcția fondurilor obținute din vânzarea imaginilor este clară. Calitatea actului caritabil constă în îmbinarea actului artistic al grupului de fotografi cu finalitatea imediată a donației. Campanii caritabile sunt mereu, pe motive generale, pe clase de defavorizați, astfel că nu știi câți și unde ajung banii donați, astfel că un motiv cert și cunoscut este un lucru de apreciat.

La data scrierii acestui articol nu am aflat încă numele complet al beneficiarei și nici numele prietenilor fotografi care îl însoțesc pe tânărul Cătălin Urdoi în demersul său. Ceea ce știm sigur este că Rădăuțiul va găzdui la Cafeneaua Mon Caffe de pe strada Gării o expoziție de fotografie sâmbătă, 04 octombrie, de la ora 16:00, care vă va da ocazia să achiziționați printuri ale imaginilor care vă plac, știind că banii dumneavoastră vor ajunge la un caz deosebit, atât social, cât și medical.

Am dori numai să spunem că inițiativa este meritorie, că noi considerăm faptul că tocmai vânătorii de frumos reușesc să mai vadă și urâtul din viață o dovadă că românii mai au, cel puțin unii dintre ei, ochi pentru cei mai năpăstuiți ca ei. Sperăm ca imaginile prezentate în expoziție să vă trezească interesul și să găsiți printre ele măcar una care să vă îndemne să scoateți din buzunar banii pentru un gest frumos.

Expozitie foto caritabila

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.