Actualul ministru al Românilor de Pretutindeni, Natalia Intotero, ocupă locul 11 pe lista social-democraților la alegerile europarlamentare din 26 mai.

Însă, potrivit declarațiilor făcute de Liviu Dragnea, liderul PSD, aceasta va fi nevoită să părăsească fotoliul de la minister chiar înainte de alegeri, pentru a se putea dedica în totalitate campaniei.

”Eu nu cred că trebuie să stea în Guvern până la data alegerilor. Le-am spus lor, i-am spus şi doamnei prim-ministru. Eu nu cred că un membru al Guvernului poate să fie şi în campanie electorală, poate să gestioneze şi problemele din minister. Doamna Plumb e ministrul Fondurilor Europene, nu trebuie să ne jucăm cu asta. Le-am spus care este punctul meu de vedere. Aştept, după ce doamna prim-ministru se întoarce şi vom avea o discuţie, ulterior şi în partid”, a afirmat Liviu Dragnea, întrebat după şedinţa CExN al PSD dacă Rovana Plumb şi Natalia Intotero vor pleca din Guvern înainte sau după alegerile europarlamentare.

Țapardel, luată în calcul pentru fotoliul de ministru

Europarlamenatrul PSD Claudia Țapardel, cel care nu se mai regăsește pe lista partidului pentru un nou mandat la Bruxelles, este în cărți pentru a ocupa postul rămas vacant după plecarea Nataliei Intotero de la Ministerul Românilor de Pretutindeni.

Claudia Țapardel a fost inspector la Serviciul Administrativ, între 2003 şi 2005, la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 5. Timp de doi ani, 2006 – 2007 a fost Retail Lending Officer, la Piraeus Bank România, iar din 2007 Director Marketing, Contracte şi Relaţii cu Furnizorii, la Economat Sector 5. Consilier general în Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Este membru PSD din 16 ianuarie 2002 și a fost, rând pe rând, coordonator Liga Studenţilor TSD – sector 5, membru Consiliul Naţional al TSD, membru Birou Executiv TSD – sector 5, membru Birou Executiv Organizaţia de Femei a PSD Bucureşti, vicepreşedinte PSD Bucureşti şi membru al Consiliului Naţional al PSD.

Potrivit surselor noastre, va avea loc remanierea guvernamentală la finalul săptămânii viitoare. Social-democrații se vor întâlni în CEX, unde vor stabilit cine va fi înlocuitorul Rovanei Plumb și al Nataliei Intotero.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.