Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu,  a trecut în revistă investițiile de care vor beneficia cei de la Liceul cu Program Sportiv din Suceava, unitate de învățământ care de-a lungul ultimilor ani a beneficiat de atenție, sprijin și investiții de pe mai multe fronturi.

ion-lungu

„La sfârșitul anului trecut nu s-a reușit finalizarea stadionului de la Liceul Sportiv, prin fonduri europene, drept pentru care vrem să finalizăm lucrările care au început acolo. Arena nu avea prevăzute tribune și cabine, de aceea vom intra cu lista principalilor indicatatori tehnico – economici pentru stadionul de antrenament de la Liceul cu Program Sportiv Suceava, valoarea totală a investiției ajunge la 1.657.300 de lei din care 1.307. 862 de lei sunt pentru C+M(n.r construcție și montaj). Timpul de realizare a lucrărilor este de 12 luni, sperăm să fie aprobată în ședința de Consiliul Local, să facem licitația și să dotăm acel stadion cu tribune și cu vestiare pentru că este un stadion modern și se poate folosi și pentru echipa Rapid care poate juca și acolo”, a declarat edilul șef Ion Lungu.

Pentru ca și elevii și sportivii suceveni să poată valorifica noul stadion, Federația Română de Fotbal susține înființarea unui club de excelență sportivă la liceul sucevean. Președintele federației, Răzvan Burleanu a anunțat că vine la Suceava pentru discuții pe baza acestui subiect. Inevitabil, edilul sucevean va fi parte a acestor discuții care să sperăm că se vor concluziona pozitiv pentru elevii sportivi ai Sucevei.

„În altă ordine de idei, voi avea o întâlnire cu domnul Răzvan Burleanu, președintele F.R.F., care va veni la Suceava pentru a iniția acel centru de excelență la Suceava, la Liceul Sportiv. Noi ne-am dat un acord de principiu, sper ca acest lucru să se întâmple când va veni dumnealui, și să facem acest protocol. Avem baza materială și putem face acest centru de excelență în fotbal.”
Formarea unui Centru de Excelenţă în Suceava presupune ca Liceul cu Program Sportiv Suceava să găzduiască o grupă cu cei mai talentaţi 25 de copii din regiune care intră în clasa a IX-a.

În urmă cu un an FRF, prin vocea președintelui Burleanu, promitea o investiţie de 250.000 de euro pentru materiale şi salarii, plus infrastructură, aici fiind luată în calcul modernizarea stadionului din Iţcani. La vremea respectivă se punea în discuție posibilitatea ca administrația locală să suporte cheltuielile cu transportul, masa şi cazarea tinerilor fotbalişti. Veniturile rezultate din vânzarea jucătorilor urmând a se împărţi astfel: 50% la clubul de provenienţă, 25% la Consiliul Local Suceava şi 25% la Federaţia Română de Fotbal.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.