Un club de iniţiativă comunitară pentru tineri a fost înființat în comuna Dorna Candrenilor, la Liceul Tehnologic din localitate.

Clubul, care are ca scop promovarea patrimoniului local şi ecoturismului cu ajutorul proiectelor de învăţare prin serviciul în folosul comunităţii, a fost înființat prin proiectul Green Impact, cu sprijinul Fundaţiei Noi Orizonturi, Fundaţiei Româno-Americane şi Lidl.

23 de elevi, coordonaţi de către profesoara Mirela Nedelea şi bibliotecara Daniela Pentelescu, au înțeles foarte bine ideea de comunitate dar și de patrimoniu cultural și natural și au dovedit că își cunosc comunitatea din care fac parte.

În cadrul acestui proiect, voluntarii au în plan realizarea unei broșuri cu meșteșugurile practicate în localitate prin culegerea de date de la meșteșugarii din zonă, construirea unui fond de carte de specialitate în incinta casei tradiţionale, dar și realizarea unor pliante de promovare a localităţii;

Prima întâlnire din cadrul activităților proiectului de promovare a patrimoniului cultural al Comunei Dorna Candrenilor a fost una plină de noi informații, curiozități, multe întrebări și la fel de multe răspunsuri, entuziasm și dorința de a pune în valoare cât mai multe obiective.

La eveniment a participat și  meșterul popular Nicoleta Irimescu care le-a dezvăluit elevilor tainele uitate sau mai puțin știute ale meşteşugului încondeierii ouălor, o adevărată comoară a culturii populare bucovinene.

 

Sursa foto: Cercetașii Green Impact

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.