Asociația „Ștefan cel Mare și Sfânt” din Republica Moldova i-a oferit joi, 21 martie, suceveanului Ștefan Mandachi insigna „Ștefan cel Mare și Sfânt”, în semn de apreciere și recunoștință pentru inițiativa sa care a impresionat o lume întreagă.

Aceasta i-a fost oferită de către Andrei Batereanu, președintele asociației, care a menționat că în Republica Moldova, această insignă au primit-o doar marile personalități. În acest sens el l-a dat exemplu pe Eugen Doga, compozitorul din Basarabia care a dăruit țării imnul Chișinăului, dar și un vals introdus în patrimoniul UNESCO.

Ștefan Mandachi a primit insigna de argint, iar în județul Suceava, aceeași insignă, dar de aur, le-a fost dăruită și ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuțiului, starețului Mănăstirii Putna, Melchisedec Velnic,  generalului de brigadă Ion Burlui, precum și maicii starețe de la Mănăstirea Voroneț, Irina Pintescu.

Reamintim că Ștefan Mandachi este cel care a reușit să mobilizeze o lume întreagă prin inițiativa lui. El este cel care a construit  primul metru de autostradă din Moldova, a inițiat manifestul #Șîeu și a printat 3 milioane de afișe cu mesajul: „România vrea autostrăzi”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.