Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a informat că instituția pe care o reprezintă ar putea să preia construcția tronsonului dintre Suceava și Frasin a autostrăzii Nordului. 

Șeful administrației județene a spus, în plenul ședinței deliberativului județean de luni, 30 mai, că în momentul de față Consiliul Județean Suceava și-a luat responsabilitatea de a construi centura ocolitoare a orașului Gura Humorului, cu o lungime de 6,7 kilometri, parte a Autostrăzii Nordului.

 „Acum se așteaptă de la proiectantul mare, de pe porțiunea Suceava – Vatra Dornei, capetele unde se leagă cu centura Humorului. Mai au de lămurit ceva în zona Frasin, după podul de peste râul Moldova și după calea ferată, să se stabilească locul unde va fi nodul de legătură cu traseul autostrăzii Nordului. Din acest motiv au cerut o prelungire de termen, pentru că trebuiau să termine studiul de fezabilitate pentru centura Humorului, însă au nevoie de punctul de vedere al firmei mari care lucrează la diferența de autostradă de pe raza județului Suceava. Sper ca în toamnă să avem gata studiul de fezabilitate pentru a începe procedurile de licitație pentru proiectare și execuție”, a transmis președintele Gheorghe Flutur. 

Acesta le-a mai spus consilierilor județeni că a avut discuții cu reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere care au propus ca administrația publică județeană să ia în calcul și porțiunea de autostradă până la Gura Humorului, pe autostrada Nordului, respectiv tronsonul de la centura Sucevei, din zona Sf. Ilie spre Corlata – Tolva Mică – Berchișești – Păltinoasa și în continuare spre Frasin.

„Asta deoarece această porțiune nu trece nici prin arii protejate, nici prin zone cu restricții și ar fi mai ușor de elaborat studiul pentru a da drumul la întregul tronson. Însă, momentan, noi, Consiliul Județean, ne-am luat în sarcină doar centura ocolitoare de 6,7 kilometri care merge de la intersecția de la Păltinoasa până la cabana Sticleț, la Frasin”, a adăugat Flutur.

El a spus că sunt vești bune și pentru A7, unde au fost reluate lucrările de foraj la tronsoanele Pașcani – Suceava și Suceava – Siret.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.